haberler

Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF'24) Açılış Töreni Gerçekleştirildi

T.C. Cumhurbaşkanlığı koordinesinde ve Üniversitemiz ev sahipliğinde, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Avrasya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’nin paydaş olarak yer aldığı ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen; mezun ve mezun adaylarını, kurumsal firmalar ile buluşturarak iş imkânı ve öğrencilerimize staj imkânı bulabilecekleri bir ortam oluşturmayı Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF’24) Açılış Töreni, 8 Ocak 2024 tarihi saat 10.00’da, Trabzon Bioteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde; Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Av. Şeref MALKOÇ, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, CBİKO Yetenek Kapısı ve Organizasyon Daire Başkanı Dr. Neşe GÜLMEZ, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut ÇELEBİ, Trabzon Milletvekili Av. Sibel SUİÇMEZ ile Rektörler, il protokolü, kamu/kuruluş temsilcileri, basın mensupları ve binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut ÇELEBİ, protokolü ve tüm katılımcıları selamlayan açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından sözü alan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tüm davetlilere ve öğrencilere hitap ettiği konuşmasında, “Tüm üniversite öğrencilerimiz ve bölgede yaşayan gençlerimizin kariyer planlama sürecine destekte bulunmak amacıyla ev sahipliğini üstlendiğimiz; tüm meslek gruplarına yönelik onlarca kamu kurumu ve firmanın yer aldığı, mezun ve mezun adaylarımızın iş ve staj fırsatlarının ayağına geldiği, kurumsal firmalar ile arada hiçbir basamak olmadan direk buluşacağı ve şehrimizin dinamikleri olan sanayi ve iş dünyası temsilcilerinin, bölgemizin girişimci ve yetenekli gençlerine doğrudan ulaşma fırsatını yakalayacağı ve gençlerle sektördeki başarılarını daha da ileriye taşıyacağı bu dev organizasyonda, Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak sizleri bir araya getirmiş olmanın ve sizleri bu nezih ortamda ağırlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz bu fuara katılacak olan öğrenci ve mezunlar, firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilecek ve çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, atölye çalışmalarına, mülakat simülasyonlarına ve firmaların İnsan Kaynakları Uzmanları ile yapılacak mülakatlara katılabileceklerdir. Bunun yanı sıra şirketler de bu etkinlik sırasında gerek nitelikli işgücü ve gerekse stajyer öğrenci temini noktasında önemli bir fırsat yakalamış olacaklardır. Öğrencilik yıllarında kariyer basamaklarına yardımcı olmak üzere düzenlenen bu fuar kapsamında öğrencilerimiz staj yeri bulma konusunda burada, bir araya getirdiğimiz yaklaşık 200 kamu ve özel sektör kuruluşu ile görüşme imkânı yakalayacaktır.” sözlerine yer vererek fuara destek olan tüm kurum ve firma temsilcileri ile fuarın planlanması ve uygulanması aşamalarında emeği geçen Üniversitemiz personeline teşekkürlerini sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Av. Şeref MALKOÇ, Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM ve Trabzon Milletvekili Av. Sibel SUİÇMEZ, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu kapsamlı organizasyonun; öğrenciler ve mezunlarımız için ne tür kazanımlar sağlayacağı, kariyerlerini geliştirmeleri hususunda hangi kariyer fırsatlarını yakalamalarına öncülük edeceği ve gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerin, yeteneklerini keşfetmeleri noktasında onlara nasıl destek olacağı şeklindeki önemli konuları içeren konuşmalarını gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU konuşmasında, “Türkiye’nin öncü, kadim, lider üniversitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi ve ülkemizin tartışmasız en güzel şehirlerinden bir tanesi Trabzon’dan hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu organizasyon, gerçekten çok kısa bir süre olmasına rağmen İnsan Kaynakları ve Kariyer alanında ülkemizin çok önemli bir etkinliği haline geldi. Dünya ölçeğinde de istatistiksel olarak katılımcı ve etki anlamında da en önemli organizasyon olarak kayıtlara geçti. Şu ana kadar çok sayıda öğrencimizi ve mezunumuzu, reel sektör temsilcileriyle bir araya getirdi. Bu organizasyonun hem staj hem de iş olanakları anlamında çok önemli bir zemin olduğuna inanıyorum.” sözlerine yer verirken Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Av. Şeref MALKOÇ konuşmasında, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından oluşturulan kurul ve ofislerden biri T.C. İnsan Kaynakları Ofisi oldu. Türkiye son 10-15 yılda, her alanda çok büyük mesafeler aldı. Bu gelişmelerin en önemli alanı eğitim oldu ve bu alana çok önemli bütçeler ayrıldı. Ar-Ge’ye ayrılan pay on kat arttı. Bilimde, teknolojide yeni bir çığır açılacağına inanıyorum. Bu noktada önemli olan gayrettir. 21. yüzyılın, Türkiye Yüzyılı olacağından şüphemiz yok. Türkiye’nin bu şahlanışını hiçbir güç durduramayacaktır.” dedi. Ardından sözü alan Trabzon Milletvekili Av. Sibel SUİÇMEZ katılımcılara, “Çok paydaşlı olan; öğrencileri, stajyerleri ve üniversite mezunlarını, iş dünyası ile buluşturan ve kaliteli bir kariyer planlamasını hedef alan bu etkinliği, çok önemli bulduğumu belirtmek istiyorum.” şeklinde seslenirken Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM yaptığı konuşmada, “Fuarın en önemli unsuru olan kıymetli gençlerimiz unutmayınız ki başarı merdivenlerini elleriniz cebinizde çıkamazsınız. Başarı için mutlaka emek vereceksiniz. Alanınızda en iyi olmak için çalışacaksınız. Mücadele edeceksiniz. Karşınıza engeller çıkacak, pes etmeyeceksiniz. Size yol gösterenlerin tecrübelerinden yararlanacak kendinize yeni yollar yeni başarılar çizeceksiniz. Bugün burada sizlere sunulan bu güzel imkânları da en iyi şekilde değerlendirerek ulaşmak istediğiniz başarılara varacağınıza eminim. Büyük düşünün; büyük düşünmek, büyük hayaller kurmak demektir. Sektörün önde gelen temsilcileri ile burada yapacağınız görüşmelerle belki de hayallerinizi süsleyen fırsatlar karşınıza çıkacaktır. Bunu çok iyi değerlendirmenizi umut ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının akabinde Akçaabat Belediyesi Horon Ekibi tarafından davetlilere görsel bir şölen sunuldu. Ardından Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’nın Onursal, Altın ve Gümüş Sponsoru temsilcilerine plaket takdim edildi ve temsilcilerle birlikte fuarın açılış kurdelesi kesildi. Açılış seremonisi sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, protokol ve davetliler ile birlikte fuarı gezerek öğrenciler ve firma temsilcileriyle sohbet etti.

8-9 Ocak 2024 tarihlerinde, Üniversitemiz ev sahipliğinde dördüncüsü düzenlenen, geleneksel hale gelerek yoğun bir ilgi gören ve “Yetenek Her Yerde” temasıyla tüm gençlere birer yetenek oldukları bilincinin aşılanması, onların iş ve staj imkânlarına erişiminde fırsat eşitliğinin yaratılması ve istihdam edilebilirlik oranlarının artırılması amacını taşıyan, öğrencilerin kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile bire bir görüşüp mülakat gerçekleştirerek kendilerini tanıtma fırsatı bulacağı fuara, yaklaşık 15 bin ziyaretçinin katılım göstereceği öngörülüyor.


08 Ocak 2024