Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF'22) Coşkuyla Açıldı

T.C. Cumhurbaşkanlığı koordinesinde ve Üniversitemiz ev sahipliğinde, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan yedi üniversitenin (Artvin Çoruh Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi) paydaş olarak yer aldığı ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’nın açılış töreni, 4 Mart 2022 saat 10.00’da, Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda,  Sanayii ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali DÖNMEZ, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Doğu Karadeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Ömer Harun ÖZKAYNAK, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, il protokolü ve binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokolü ve tüm katılımcıları selamlayarak açılış konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Günümüzde dijital çağda artık bilgiye ulaşma öğrenme ve öğretme kolaylaşmış, eğitim-öğretim metotları salgın ile değişime uğramış ancak bu arada bilgi üretimi çok daha önemli hale gelmiştir. Bilgi üreten ve bunu pratiğe aktaran ülkeler, ekonomisini geliştirmekte ve katma değerli ürünler üreterek milli gelirlerinde artış sağlamaktadırlar. Bu nedenle ülke olarak daha fazla bilgi üreten ve bunu kullanan ülke konuma gelmek durumundayız. Tabii burada üniversitelere büyük görev düşmektedir. Düzenlemiş olduğumuz bu fuara katılacak olan öğrenci ve mezunlar, firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilecekler ve ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, atölye çalışmaları, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabileceklerdir. Bunun yanında şirketler de bu etkinlik sırasında gerek nitelikli işgücü ve gerekse stajyer öğrenci temininde, önemli bir fırsat yakalamış olacaklardır. Öğrencilik yıllarında kariyer basamaklarına yardımcı olmak üzere düzenlenen bu fuar kapsamında öğrenciler staj yeri bulma konusunda da firmalarla görüşme yapabileceklerdir. Şirketlerin staj sırasında öğrencilerin gösterdiği performansa göre bu öğrencileri mezuniyet sonrası istihdam ettikleri bilinen bir gerçektir. Fuarımıza katılım sağlayan firmalar arasında; bilişim teknolojilerinden, eğitime, elektrik ve elektronikten, peyzaj ve şehirciliğe, medya, iletişim ve yayıncılıktan turizm konaklama ve yiyecek içecek gibi çok farklı sektörleri içine alan yaklaşık 260 adet kamu ve özel sektör kuruluşu yer almaktadır. Ayrıca fuar kapsamında 30 etkinliğin yapılması planlanmış ve dün itibarı ile fuara Üniversitemiz ile paydaş üniversitelerden 8.000 öğrenci kayıt yaptırmış olup bu sayının bugün itibarı daha da artarak 10.000 rakamına ulaşacağı tahmin edilmektedir. Şehrimizde üçüncüsü düzenlenen, büyük bir gayretle ve çok emek sarf edilen bu dev organizasyonda emeği geçen, başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY'a ve ofis personeline, paydaş Üniversite Rektörlerine, Rektör Yardımcıları ve Kariyer Merkezi yöneticilerine, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ile özverili çalışmaları dolayısıyla Üniversitemiz Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU ve personeline, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğümüz personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca Ana Sponsor olarak destek veren Trabzon Valiliği’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Trabzonspor yönetimine şükranlarımı sunarım. Bunun yanı sıra 9 altın ve 33 gümüş sponsor desteği veren kamu kurumlarının yöneticileri ile özel sektör temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Etkinliğimize sponsor olanların dışında stant açarak katılım sağlayan tüm kamu kurumlarının yetkilileri ile özel sektör temsilcilerine şükranlarımı sunarım. İlaveten fuarımıza destek olan İlçe Belediyeleri ile Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcilerine müteşekkirim. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken bu güzel etkinliğin, öğrencilerimizin kariyer basamaklarındaki merdivenleri daha kolay çıkmasına vesile olacağı temennisi ile hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.” sözlerine yer verdi. Protokol konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, davetliler ile birlikte fuarı gezerek öğrenciler ve firma temsilcileriyle sohbet etti.

04 Mart 2022