Aronya Meyvesi, Bilim ile Buluştu

Üniversitemiz İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ İLAFAR) ile Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Ziraat Odası arasında, Aronya Meyvesi'nin geleneksel bitkisel tıbbi ürün ve/veya takviye gıda ve sağlık alanında kullanılabilme alanlarının araştırılması, Aronya Meyvesi ve ondan hazırlanan çeşitli ürünlerde fitokimyasal analizlerin ve envanter çalışmalarının KTÜ İLAFAR laboratuvarlar imkanları kullanılarak gönüllü akademisyenler tarafından yürütülmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
İLAFAR adına Rektörmüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU tarafından imzalanan protokol kapsamında; Aronya Meyvesi üzerinde ilaç etkin madde veya özgün yardımcı madde potansiyeli olabilecek bileşiklerin farmakolojik aktivite araştırmaları, farmasötik formülasyon haline getirilmesi ve toksisite araştırmaları, Üniversitemiz İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ İLAFAR) tarafından gerçekleştirilecek.

23 Şubat 2023