haberler

Akademisyenlerimize Kentsel Tasarım Yarışması’nda 3.lük Ödülü

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doruk Görkem ÖZKAN, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Sinem DEDEOĞU ÖZKAN ve Arş. Gör. Emrehan ÖZCAN’ın yer aldığı ekip, Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Kara Surları Topkapı Kaleiçi Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması'nda, Üçüncülük Ödülü'ne layık görüldü.

Fatih Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen yarışma sonuçlandı. Yarışma alanı İstanbul İli Fatih İlçesi Topkapı Mahallesi içinde yer almaktadır. Yarışmanın konusu, verilen sınırlar içinde etkileşim ve yakın çevre alanlarını dikkate alarak Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın kentsel tasarım projesinin hazırlanmasıdır.

Fatih’te; Sultanahmet, Süleymaniye ve Zeyrek ile birlikte UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “Kara Surları Koruma Alanı”nda kalan Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın tarihi ve kültürel değerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen bu yarışma ile Fatih yeni bir meydan kazanmış olacaktır.

Müellifler;

Emre KUL, Peyzaj Mimarı-Ekip Temsilcisi

Doç. Dr. Doruk Görkem ÖZKAN, Peyzaj Mimarı

Sinem DEDEOĞLU ÖZKAN, Yüksek Şehir Plancısı

Emrehan ÖZCAN, Yüksek Şehir Plancısı

Selçuk ÖZKAYA, Peyzaj Mimarı

Burcu BAYIK, Mimar

Yardımcılar;

Şeyma Sevde SELÇUK, Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencisi

Hasan Mert AKDENİZ, Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencisi

Pembe ŞAHİN, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencisi

 

Ayrıntılı bilgi için https://yarismalar.fatih.bel.tr/proje-detay/detay-11274.html


07 Haziran 2022