haberler

Akademisyenimize Erasmus+ KA2 Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-SCH) Proje Desteği

 

Üniversitemizin ortak olarak yer aldığı ve 2022 yılında Erasmus+ Programı KA2 Okul eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-SCH) kapsamında açılan teklif çağrısına “ST.art : Integrating Arts into Subjects for a Better Sustainable Quality of Education” ismiyle sunulan proje başvurusu desteklenmeye hak kazanmıştır (Proje Kodu: 2022-1-TR01-KA220-SCH-000086635).

Türkiye’den “Kanuni Anadolu Lisesi” koordinatörlüğünde; İspanya’dan “EUROPASS Teacher Academy” ve “Institut d’Educació Secundària”, Fransa’dan “Leonardo da Vinci High School”, İtalya’dan “Istituto Comprensivo Ghiberti”, ülkemizden “Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü” kurumlarının ortaklığıyla sunulan projenin toplam bütçesi 250.000 Euro, amacı ise lise öğrencilerini sanatın ana kaynak olduğu mekanları deneyimlemelerini, deneyimledikleri mekanları ifade etmelerini, ifade ettikleri mekanları sanatın onlara kazandıracağı yepyeni bakış açısıyla yeniden tanımlamalarını ve yeni baştan tanımladıkları mekanları üretmelerini sağlamaktadır.

Toplamda 24 ay sürecek olan projede Üniversitemizi temsilen “Proje Yürütücüsü” olarak yer alacak olan Üniversitemiz Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu KALIN’ı başarılarından dolayı tebrik ederiz.


29 Eylül 2022