haberler

7. Savunma Sanayii Günü Etkinliği Üniversitemizde Düzenlendi

2014 yılında kurulan ve kurulduğu gündem itibaren savunma amaçlı görevlendirilmiş sabit kanat İHA, döner kanat İHA, VTOL gibi projeler üreten teknik bir topluluk olma misyonunu üstlenen Savunma Sistemleri ve Teknolojileri Topluluğu (SAVSİSTEK) tarafından düzenlenen 7. Savunma Sanayii Günü etkinliği, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK ve Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Yasin ALEMDAĞ ve paydaş kurum/kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii alanına ilgisi olan tüm üniversite öğrencilerini, sektörün en büyük firmaları ile bir araya getiren, öğrencilere, projeler içerisinde etkin rol alan mühendisler ile bilgi alışverişi yapıp sohbet edebileceği bir ortam oluşturan ve ilham olmayı amaçlayan etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK ve Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Yasin ALEMDAĞ’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Program, Savunma Sanayii Başkanlığı Kurumsal Yönetim ve Koordinasyon Daire Başkanı Emin ASIKTÜRK’ün, Savunma Sanayii alanında ülke çapında yapılan projeler, çalışmalar, ürünler hakkında genel bilgilendirme yaptığı; TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nden İhtimam Mert VARDAR’ın, yerli ve milli üretimi gerçekleştirilmeye çalışılan savaş ve savunma teçhizatları konusunda açıklamalarda bulunduğu; TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) Milli Muharip Uçağı Aviyonik Program Müdürü Salih Serkan SEMİZ’in, milli muharip uçağının yapısını tanıttığı ve Türk Uzay Sanayi alanında halihazırda üretilen ve üretilecek olan helikopter, uçak, İHA’lar hakkında ayrıntılı bilgi verdiği; TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nden Şaban ÖTENKAYA’nın, yerli üretimi yapılan uydu çalışmalarını anlattığı, İMECE adı verilen yerli ve milli uydu projesine genel hatlarıyla değindiği ve yerli konumlama sistemine (GPS) yer verdiği; TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitü Müdür Vekili Doç. Dr. Mustafa ÇETİNTAŞ’ın, ölçü ve birimlerin ulusal ve uluslararası önemine ve ortak kullanım amacına vurgu yaptığı sunumları ile devam etti. Sunumlar sonrasında, alanında uzman temsilcilerin, kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırmasının ardından etkinlik sona erdi.


19 Aralık 2022