Sürmene İlçesinde Yaşanan Olaya İlişkin Kamuoyu Açıklaması

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizin Sürmene ilçesinde bulunan KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nün öğrencileri tarafından “dolmuşlarda yer bulamadıkları” gerekçesiyle özel servis kiralanmış, kiraladıkları servisin önü Sürmene’den Trabzon istikametine hareket halindeyken 2 Mayıs 2024 tarihinde “dolmuş şoförü” olduğu öne sürülen kişiler tarafından kesilmiştir.

Maalesef servis şoförü ve servisin içindeki öğrencilerimiz darp, tehdit ve hakaretlere maruz kalmıştır. Yaşanan çirkin olay ve arbedenin görüntüleri, sosyal medyada tüm açıklığı ile gözler önüne serilmiştir. Çıkan haberler, yayınlanan görüntüler ve öğrencilerimizin şikâyetleri üzerine harekete geçen Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaya karışan şahısları gözaltına almış, Trabzon Valiliğimizce konuya ilişkin çok yönlü bir soruşturma başlatılmıştır.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ise yaşanan olayların başlangıcından gece geç saatlere kadar süreci yakından takip etmiş, öğrencilerimizden ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden, olayların detaylarını etraflıca öğrenmiştir. Sürecin yakın takipçisi olan Rektörümüz ve yönetim ekibi, yaşanan gelişmeleri saati saatine takip etmiş ve etmeye de devam etmektedir.

Bilinmesini isteriz ki; 68 yıllık köklü bir geçmişe sahip, Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak öğrencilerimizin güvenliği ve refahı için en üst düzeyde hassasiyet göstermekte ve gerekli adımları atmaktan geri durmamaktayız. Bu çerçevede Üniversitemizin, toplumsal huzur ve güvenliğe katkı sağlamak üzere ilgili tüm merciler ile iş birliği içinde olduğunu belirtmek isteriz.

Gelinen noktada, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacağımızdan ve Türkiye’nin en huzurlu ve öğrenci dostu şehri olan Trabzonumuz sınırları içerisinde, öğrencilerimizin hak ettikleri güvenli ortamı sağlamaya devam etmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın…

Son olarak öğrencilerimize, servis şoförüne ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sürecin başından sonuna kadar bizlere destek olan kamu kurum kuruluşlarına ve en önemlisi kadirşinas Trabzon halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü