Kasım

Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Etkinlikleri

KTÜ Rektörlüğü

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümünde üniversitemizde anıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, Trabzon Valiliği tarafından organize edilen Anma Törenine katılırken üniversitemizde de saat 09.05’de KTÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelengi üniversitemiz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona eren törene akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Atatürk'ü Anma Programı saat 18.00'de Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde devam etti. Düzenlenen programda üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur ÜÇÜNCÜ "Türk Milli Mücadelesinin Lideri Gazi Mustafa Kemal Paşa" konulu görsel sunumlu bir konuşma yaptı. Ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Armağan Coşkun ELÇİ ile üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü öğretim elemanları eşliğinde "Ana Sütü Gibi Candan, Ana Sütü Gibi Temiz Türkülerimizle-Şarkılarımızla Atamızı Anıyoruz" adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Program sonunda üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU tarafından Prof. Dr. Armağan Coşkun ELÇİ ve Prof. Dr. Uğur ÜÇÜNCÜ'ye plaket takdim edildi.