duyurular

13

Ağustos

KTÜ Senatosu'nun 7 Ağustos 2015 Tarih ve 266 Sayılı "Terörü Telin Eden" Kararı Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Rektörlük

Kamuoyuna Duyuru

Üzerinde bin yıldır yaşamakta olduğumuz; uğrunda can verdiğimiz, kan ve gözyaşı döktüğümüz, alın teri ile yoğurarak vatan haline getirdiğimiz ve adına Türkiye dediğimiz bu topraklar barış ve kardeşlik kültürünü de hep bünyesinde barındırmış; bir demet haline getirerek tarih boyunca defalarca insanlığa sunmuştur.

Bu coğrafyada yaşayanlar dini ve tüm kültürel özellikleriyle yoğrulmuş, kaderde, tasada ve kıvançta birleşerek bir millet olmuştur.

Barış medeniyeti kurmuş ve bir imparatorluk bakiyesi olan Türk Milleti, geçen asrın başında küresel emperyalizme karşı büyük bir sınav vermiş, vatan savunmasını gerçekleştirerek hürriyet ve kardeşlikten beslenen yeni bir egemenlik anlayışı tesis etmiştir. Bu anlayış son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturmakta ve kuruluş felsefesini yansıtmaktadır. Ortaya çıkartılan bu değeri bir türlü hazmedemeyen bazı küresel odaklar ve onların yerli uzantıları zaman zaman tertipler düzenleyerek devletimizin gücünü ve milletimizin birliğini test etmeye çalışmışlardır. Bu çevreler,  geçen asrın başında olduğu gibi son günlerde yeniden azgınlaşarak bilinen bir oyunu bir kez daha sahneye koymaya çalışmaktadırlar. Bu oyunun içinde devlet aygıtı içerisine girip öznel amaçları için çalışanlarla, çoğulcu topluma katkı yapmak amacıyla kurulup bölücü terör örgütüyle aynı düzlemde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının da rol aldığına esefle şahit olmaktayız. Tüm bunlara rağmen en büyük moral kaynağımız milletimizin ve onun en gelişmiş organizasyonu olan devletimizin bu oyunu bozacak güç ve ferasete sahip olmasıdır.

Türk milletinin gücüyle oluşmuş ve bilimin rehberliğinde insanlığa hizmet etmeyi şiar kabul etmiş olan Karadeniz Teknik Üniversitesi var oluş felsefesinden hareketle insani değerleri yok eden her türlü terörü telin eder.

Karadeniz Teknik Üniversitesi senatosu olarak ülkemizin dirliği ve düzeni için mücadele ederken şehit olan güvenlik mensuplarımıza Allah’tan rahmet diler, ülkemizi kaosa düşürmeye çalışanlara karşı milletimizin tüm fertlerini hür ve kardeşçe bir ve beraber olmaya davet ederiz.

KTÜ SENATOSU

                                                                                          

 

                                                               

 

 

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç