Eylül

KTÜ Erasmus Günleri 2023 Etkinlikleri ve 5. Geleneksel Erasmus+ Fotoğraf Yarışması

Değişim Programları Koordinatörlüğü

ERASMUS GÜNLERİ/ERASMUS DAYS NEDİR?

Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek  amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (Erasmus Days) etkinlikleri düzenlenmekte; ülkemiz ile birlikte tüm Avrupa'da çeşitli görünürlük, yaygınlaştırma ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

Erasmus Days etkinliklerine geçtiğimiz yıllarda 84 ülke katıldı. Dünya çapında 5000’den fazla etkinlik düzenlendi. Erasmus Günleri 9-14 Ekim 2023 tarihlerinde tüm Avrupa'da yararlanıcı kurumların gerçekleştireceği etkinliklerle bu yıl da kutlanacak.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE ERASMUS GÜNLERİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak Erasmus Günleri etkinliklerine 2018 yılından bu yana Değişim Programları Koordinatörlüğünün organizasyonuyla katılım sağlamaktayız.

Bu yıl da 10-11-12 Ekim 2023 tarihlerinde tüm Avrupa ve ülkemizdeki diğer üniversiteler ile eş zamanlı olarak KTÜ Erasmus Günleri 2023 etkinliği düzenlenecektir.

ETKİNLİK PROGRAMI

1. Gün / Öğrenciler İçin Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı
Tarih ve Saat: 10 Ekim 2023 Salı, 12:00 – 13:00
Yer: Fen Fakültesi Giriş Katı, Nazım Terzioğlu Amfisi

2. Gün / Erasmus+ Programı’nın KTܒde 20. Yılı
* Tüm personelimiz davetlidir.
Tarih ve Saat: 11 Ekim 2023 Çarşamba, 13:30 – 14:30
Yer: Fen Fakültesi Giriş Katı, Nazım Terzioğlu Amfisi

3. Gün / 5. Geleneksel Erasmus+ Fotoğraf Yarışması ve Sergisi*
Sergi Tarihi ve Saati: 12 Ekim 2023 Perşembe, 12:00 – 15:00
Sergi Yeri: Fen Fakültesi Önü

Katılım Şartları:
Aktif veya mezun KTÜ öğrencisi olmak. Daha önce üniversitemizin öğrencisi olarak Erasmus programından faydalanmış olmak veya an itibariyle faydalanıyor olmak.

Fotoğraflarda Aranan Şartlar:
- Fotoğraf yatay (horizontal) olarak çekilmiş olmalıdır.
- Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir (1) fotoğraf ile katılabilir.
- Fotoğraf çözünürlüğü en az 2560x1440 piksel olmalıdır.
- Dosya formatı JPEG veya PNG olmalıdır.
- Dosya adı katılımcının adı soyadı şeklinde düzenlenmiş olmalıdır.
- Dosyanın boyutu maksimum 100 MB olmalıdır.
- Fotoğrafın Erasmus+ öğrencisi bakış açısını yansıtması beklenmektedir.
- Katılımcının içerisinde yer almadığı fotoğraflar (örneğin manzara fotoğrafları) değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Fotoğrafların kültürler arası arkadaşlık, seyahat, yurt dışında eğitim/staj ve kültürel paylaşım temalarından en az biriyle ilişkilendirilebilir olması gerekmektedir.

Yarışma Ödülü:
Birinci seçilen fotoğrafın sahibine koordinatörlüğümüz tarafından sürpriz ödül verilecektir. Seçilen öğrenciye telefon veya e-posta ile ulaşılacaktır. Seçim, koordinatörlüğümüzce görevlendirilen değerlendirme komitesi tarafından yapılacaktır.

Başvuru Formu:
Başvurular online olarak alınacaktır. Başvuru yapmak için tıklayınız.

Son Başvuru Tarihi:
2 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 12:00

* Kriterlere uymayan fotoğraflar değerlendirmeye alınmayacaktır. Komite tarafından seçilen sınırlı sayıdaki fotoğraf, Erasmus Günleri 2023 etkinliğinin 3. gününde sergilenecektir.

SÜRECİN TAKİP EDİLECEĞİ SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Sürecin takip edileceği koordinatörlüğümüze ait sosyal medya hesaplarına ulaşmak için tıklayınız.

KTÜ DEĞİŞİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ