duyurular

13

Haziran

2022 Erasmus+ Yenilikçilik İçin İttifaklar Programı Bilgilendirme Toplantısı Hakkında

Rektörlük

Erasmus+ Programı, Avrupa'nın 2021-2027 yılları arasında Eğitim, Gençlik ve Spor alanındaki çalışmaları, 28,4 milyar avroluk bütçe ile desteklediği programdır. Bireylerin hareketliliği çalışmalarının yanı sıra uluslararası alanda kurumların bir araya gelerek strateji geliştirmelerini, deneyim paylaşımında bulunmalarını özellikle de yükseköğretim kurumlarının birçok farklı alanda birbirleri ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeyi amaçlayan desteklerde bulunmaktadır. 

Erasmus+ Yenilikçilik İçin İttifaklar; Sektörel veya sektörler arası faaliyetler ile bilgi gelişimini sağlamayı, döngüsel ve daha yeşil bir ekonomiye geçiş için yeşil becerileri kapsayan mesleki eğitim programlarının tasarımını ve dijital becerileri teşvik ederek yenilikçiliği güçlendirmeyi hedefleyen uluslararası iş birliği projeleridir.

Başvuruları Brüksel’de bulunan Merkezi Yürütme Ajansı’na yapılan bu programın 2022 yılı toplam bütçesi 62 Milyon Avro ’dur.

Bu kapsamda, 2022 yılı Erasmus+ "Yenilikçilik İçin İttifaklar" Projeleri hakkında bilgilendirme yapılması ve iyi uygulama örneklerinin sunulması amacıyla Türkiye Ulusal Ajansı ve AB Başkanlığı iş birliğinde 21 Haziran 2022 Salı saat 14:00'te çevrim içi etkinlik düzenlenecektir.

Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejilerine katkı sağlayacak önemli bir fırsat olan bu projelerin tanıtımının yapılmasının yanı sıra daha önce bu kapsamda proje uygulamış kurumların tecrübeleri de aktarılacaktır. Bu bağlamda, ilgili alanlarda çalışmalar gerçekleştiren/gerçekleştirmek isteyen araştırmacıların etkinliğe katılımları, Üniversitemizin de bu alanda projeler hazırlamasının ya da projelere dahil olmasının önünü açacaktır.

Etkinlik ve ilgili proje çağrısı hakkında KTÜ TTM'ye ulaşabilirsiniz.

 

Not: Etkinliğe katılım gösterecek araştırmacılarımızın, en geç 20 Haziran 2022 tarihine kadar aşağıda verilen bağlantıdan kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

 

Etkinliğe kaydolmak için tıklayınız.

Etkinlik programı için tıklayınız.

Çağrıya ilişkin ön bilgi için tıklayınız.