akademik başarılar

Üniversitemiz Akademisyenlerinin Üniversite Sanayi İş Birliğine Katkısı

Üniversitemiz Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Uğur ŞEVİK ve Dr. Öğr. Üyesi Tolga BERBER’in kurucu ortağı olduğu Trabzon Teknokent bünyesinde yer alan Retina Arge Yazılım Bilişim Müh. Hiz. San. Tic. Ltd. Şti. firmasının TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 1. Çağrısı kapsamında yaptığı proje başvurusu Teknar Teknoloji Yazılım Dan. Proje Müh. San. Ve Tic. Ltd. Şti. firması ortaklığında desteklenmeye hak kazanmıştır. “Toplu Taşımada Ulaşım Planı Optimizasyonu ve Karar Destek Sistemi” başlıklı proje kapsamında başta belediyeler olmak üzere toplu taşıma hizmetlerinde sefer düzenleme, araç ve personel planlama süreçlerinin otomatik yapılacağı bir karar destek sistemi geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Üniversite sanayi iş birliğine sunduğu katkılardan ötürü akademisyenlerimizi ve firmaları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

13 Kasım 2023