akademik başarılar

TÜBİTAK 1001 Programı 2023/1 Döneminde Bir Sonraki Dönemi Beklemeden Yapılan Başvuruların Sonuçları Açıklandı!

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 1. Dönemi kapsamında sunulan ve bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapılmasına imkân sağlanan 131 proje önerisi değerlendirmeye alınmış, bu proje önerilerinden 102’si desteklenmiş ve programın bu dönem için desteklenme oranı %24,3’ye yükselmiştir.

TÜBİTAK 1001 programına 2023 yılı 1. Döneminde üniversitemizden 37 proje başvurusunda bulunulmuş ve 5 proje destek alarak üniversiteler arasında 15. sırada yer almıştı. Bir sonraki dönemi beklemeden başvuru imkanı tanınan 7 proje önerisinden 5 proje de desteklenmeye hak kazanarak KTÜ, 2023 yılı 1. Dönem TÜBİTAK 1001 programında toplamda 10 proje desteği ile projeleri desteklenen 87 üniversite arasında 7. sıraya yükselmiştir.  KTÜ’nün bu dönemdeki 1001 programı destek oranı %27,02 ile programın bu dönemki destek oranının üzerinde gerçekleşmiştir.

Projeleri desteklenen akademisyenlerimizi ve proje ekiplerini tebrik eder, başarılar dileriz.

Desteklenmeye Hak Kazanan Akademisyenlerimiz;

Prof. Dr. Kerim AYDINER – Maden Mühendisliği