Yerel kaynaklardan sürdürülebilir gıda alımlarına öncelik verilmesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), üniversiteye bağlı tüm tesislerde çevresel açıdan sorumlu ve sosyal açıdan bilinçli gıda tedarik uygulamalarını desteklemek amacıyla Sürdürülebilir Gıda Satın Alma Politikasını benimsemiştir. Bu politika; yerel, mevsimsel, organik ve etik üretim süreçlerine sahip gıda ürünlerinin satın alınmasını teşvik etmektedir.

Politika, üniversite yemek hizmetlerinin çevresel etkisini azaltmak için yerel çiftçiler, kooperatifler ve sertifikalı tedarikçilerle iş birliğini artırmayı hedefler. Ayrıca, gıda atığını en aza indirmeyi ve kampüs kafeteryaları ile etkinliklerinde sağlıklı, düşük karbonlu ve adil ticaret ürünlerinin tercih edilmesini amaçlamaktadır.

Bu yaklaşımıyla KTÜ; sürdürülebilir gıda sistemlerini destekleyerek ve bölgesel ekonomik kalkınmaya katkı sağlayarak SKA 2 – Açlığa Son, SKA 12 – Sorumlu Üretim ve Tüketim ve SKA 13 – İklim Eylemi hedeflerine katkıda bulunmaktadır.

Sürdürülebilir Gıda Satın Alma Politikası’nı (PDF) indirmek için tıklayın