haberler

Son Sınıf Öğrencilerimize Yönelik Kariyer Gelişim Eğitimi Gerçekleştirildi

(DOKA’nın desteği ile Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Yönetimi ve Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik kariyer eğitimi gerçekleştirildi.)

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) desteği ile Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Yönetimi ve Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerine “Sağlık Kurumlarında Genç İstihdamı Güçlendirme Eğitimi” etkinliği yapıldı. 

Sağlık Yönetimi Bölümü için 11.04.2023 tarihinde, Hemşirelik Bölümü öğrencileri için 13.04.2023 tarihinde gerçekleşen eğitimde, Prof. Dr. Sedat Bostan “Türkiye’de Sağlık Hizmetleri ve Örgütlenme Yapısı” konusunda, Doç. Dr. Emre Aslan “CV Hazırlama ve İş Başvuru Süreci” konusunda, Dr. Öğr. Üyesi Duygu ÜREK “Sağlık Meslekleri ve İstihdam Türleri”, Arş. Gör. Uzm. Ahmet Y. YEŞİLDAĞ ise “Sağlık Sektöründe Kariyer Planlaması” konusunda eğitim amaçlı sunum gerçekleştirildi. 

Programa Trabzon İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Hakan Usta, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın Dr. Erdem Şen, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü etkinlik düzenleme ekibi ve KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın, Prof. Dr. Bahittin Kahveci, KTÜ Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Sayın, Dr. Öğr. Üyesi Havva Karadeniz katıldı. Açılış konuşmasında Dr. Hakan Usta düzenlenen etkinliğin sağlık profesyoneli adaylarının akademik ve kültürel gelişimi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, akademi ve sektör işbirliğinde önemli ilerlemeleri sağlamadaki desteğinden dolayı Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Bostan'a teşekkürlerini iletti. Sayın Dr. Erdem Şen de eğitimin geleceğin sağlık çalışanlarının güçlendirilmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak, öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, meslek hayatlarında başarılar diledi. Prof. Dr. Bahittin Kahveci, gençliğin ve gençliğe yatırım yapmanın öneminden bahsederek eğitimin verimli geçmesi temennisinde bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Havva Karadeniz ise eğitimin başarılı geçmesini dileyerek, etkinlik düzenleme ekibine ve eğitimcilere katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Programa katılan öğrencilere katılım belgelerinin takdim edilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.


16 Nisan 2023