haberler

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Açılış Töreni

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün eğitim öğretim yılı açılışı, 10 Ekim 2023 tarihinde bölümün ilk öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Törene KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahittin Kahveci, KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neşe Kaklıkkaya, KTÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Özgen, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU, KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Arzu Erden, akademisyenler ve bölümün ilk öğrencileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Arzu Erden büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, “Taş üzerine taş koyarak, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Hamdullah Çuvalcı’nın bizlere verdiği büyük destekle bugüne geldik. Altyapı projesiyle, bina teminiyle her zaman yanımızdaydı. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanımıza bu yolculukta yanımızda olduğu için teşekkürlerimi iletiyorum. Karadeniz bölgesinde çok fazla ihtiyacın olduğu bir istihdam alanı gelişti. Yenidoğandan geriatriye kadar hayatın her alanında insanların yanında olmak çok kutsal bir iş. Dua almak herkese nasip olmaz. Hastalar önce Allah sonra siz diyorlar. Bu çok kıymetli bir şey. Bunu sürdürebilmek de çok önemli bir misyon bizim için. İnşallah biz de vatanımıza, milletimize, üniversitemize hayırlı bir bölüm olarak yolculuğumuzda birlikte yürürüz.” dedi.

KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahittin Kahveci ise, “Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 4’üncü aktif bölümü olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’müz, yaklaşık 1 yıldır fiziki mekan ve altyapı konusunda eğitim öğretime hazırlanması noktasında bir çok aşamadan geçmiştir. Bu noktaya gelmemize büyük katkı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Hamdullah Çuvalcı ve yönetimine, Yapı İşleri Daire Başkanlığı’mıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlık Bilimleri’nin tüm alanları koronavirüs salgını sonrası daha da önemli hale geldi. Yeni açılan bölümümüzün bölgemize ve ülkemize büyük katkı sunacağına inanıyorum. Açılışımızın öğrencilerimize, akademisyenlerimize, üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı törende yaptığı konuşmada KTÜ’de tarihi bir gün yaşandığını ifade ederek, “2010 yılında kağıt üzerinde kurulan bir birim bugün filiz verdi ağaç oldu. Büyük bir heyecan içerisindeyiz. Unutmayın; ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sağlığın önemini en iyi özetleyen söz, Kanuni Sultan Süleyman'ın bu ünlü beyitidir. Sağlığımızı önemsiyoruz ve üniversitemizde sağlık altyapısına gerekli tüm imkanları sağlıyoruz. Kadro ve bütçe veriyoruz. Yeni bölümümüzün ilk öğrencilerine seslenmek istiyorum; bir hasta size teşekkür ettiğinde, size gülümsediğinde yaptığınız mesleğin önemini daha da iyi anlayacaksınız. Gençler, sizlere ihtiyacımız var. Sizlerden şunu istiyorum; en iyi Fizyoterapist benim üniversitemden çıksın. KTÜ markasını, KTÜ logosunu sizler yükselteceksiniz. Bizde siz eğitim öğretiminize devam ederken, Fizyoterapi Bölümü’mümüze gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. En iyi cihazlar bizde olacak, en iyi eğitim-öğretim bizde olacak. Sizleri en iyi şekilde yetiştireceğiz. Şimdiden hocalarıma da yapacakları çalışmalar için teşekkür ediyorum. Açılışımız bölgemiz, ülkemiz ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. Açılış, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve beraberindekilerin bölümde bulunan laboratuvar ve sınıfları gezmesiyle son buldu.

Açılış töreninin tamamını izlemek için tıklayınız.

 


13 Ekim 2023