haberler

Bölümümüz bu yıl eğitim öğretim faaliyetlerine başlıyor

Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2010 yılında kurulan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü güçlü akademik kadrosu, klinik deneyim kazanma fırsatları, ar-ge ve staj imkanları ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlıyor.

Bölümümüz yenilikçi ve güçlü uluslararası ilişkileri ile donanımlı ve başarılı fizyoterapistler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Yüzde 70’i uygulamalı olan fizyoterapi eğitimini destekleyen klinik işbirlikleri, klinik, akademik ve kalite alanlarında deneyimli öğretim elemanları, uluslararası faaliyetleri, araştırma geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetleri bölümün güçlü yanlarıdır. Öğrenci sayısının 30 olacağı bir sınıf ortamında öğrencilerin çokça uygulama yaparak kaliteli bir öğrenme sürecini deneyimleyecek olmaları büyük bir ayrıcalık olacaktır. Kalite sistemi eğitim programı oluşturma ve diğer alt yapı çalışmalarının tümünde işletilerek öğrenci, öğretim elemanı ve yönetim işbirliğinde bir eğitim öğretim süreci planlanmıştır.

Karadeniz Bölgesinde sınırlı sayıda fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü bulunmaktadır. Bu bağlamda yetişmiş fizyoterapist ihtiyacı çok fazladır. Mezunlarımız, duyulan bu ihtiyacı karşılayabilecek, yapılacak araştırma-geliştirme çalışmaları sayesinde, kendi sektöründe yeni bilgi ve yöntemler ortaya koyabilecek, mevcut bilimsel ve teknolojik birikimlerin artmasına katkı sağlayabileceklerdir.

Havalimanına, şehirlerarası otobüs terminaline ve şehir merkezine yakınlığı, sosyal, sportif aktivite imkanları, yurt olanakları ve yeşiliyle, mavisiyle kucaklayıcı kampüs ortamıyla birçok cazibeye sahip üniversitemizden mezun olma ayrıcalığına sahip bir fizyoterapist olmayı hedefleyen tüm adayları bekliyoruz.

Basında ilgili haberler:

https://www.kuzeyekspres.com.tr/karadeniz-teknik-universitesine-mujdeli-haber

https://www.haberturk.com/trabzon-haberleri/31751254-ktude-2-bolume-daha-ogrenci-alinacak

https://www.haberanlik.com.tr/ktuden-2-yeni-bolum-ilk-kez-alim-yapilacak

https://www.karadenizgazete.com.tr/karadeniz/trabzon/ktude-2-yeni-bolum-acildi/435026

https://www.haberler.com/egitim/ktu-ye-2-yeni-bolum-aciliyor-16150317-haberi/

https://www.saglikaktuel.com/haber/ktude-2-bolume-daha-ogrenci-alinacak-91205.htm

https://www.61saat.com/trabzonda-karadeniz-teknik-universitesi-2-bolume-ilk-defa-ogrenci-alacak

https://www.sondakika.com/haber/haber-ktu-ye-2-yeni-bolum-aciliyor-16150329/

https://www.gunebakis.com.tr/haber/15819834/ktude-iki-yeni-bolum-daha-aciyor

https://www.cayhaber.net/ktude-2-bolume-daha-ogrenci-alinacak

https://www.guncel53.com/ktude-2-bolume-daha-ogrenci-alinacak

https://www.osmancikhaber.com.tr/ktude-2-bolume-daha-ogrenci-alinacak


26 Temmuz 2023