haberler

Ebelere Yönelik Simülasyon Eğitici Eğitimi Kursu

3-4 Haziran 2022 tarihinde Fakültemiz Ebelik Bölümü Başkanı Doç.Dr. Songül AKTAŞ’ın  kurs sorumlusu olarak görev aldığı, üniversitemiz KTÜ Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Tıbbi Simülasyon Merkezimizde Ebelere YönelikObstetrik alanda (gebelik, doğum ve lohusalık) temel düzeyde simülasyon eğitici eğitimi” kursu  düzenlendi.

Kursta ilk olarak Tıbbi Simülasyon Merkezi Müdürü Doç.Dr. Özgür TATLI  katılımcılara simülasyon merkezimizin tüm birimlerini  tanıttı.

Kurs teorik ve uygulamalı (16 saat)  olarak yapıldı. Kursta simülasyon eğitiminde senaryo yazımı, senaryonun   yüksek geçerlikli doğum maketiyle uygulanması, uygulama sonrası debrifing (çözümleme) yapılma, standarize hasta uygulaması  gibi konularda uygulamalar yapılmıştır. Uygulamalar yüksek geçerlilikli simülasyon maketleriyle gerçekleşmiştir.  Bu kurs; Türkiye’de  ebelere yönelik  bu amaçla  düzenlenen  ilk kurs olması özelliğiyle önem taşımaktadır. Kursa İnönü Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi  Ankara Gülhane  ve İstanbul Hamidiye SBF, Karabük Üniversitesi,  Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi SBF Ebelik bölümünden akademisyenler,  yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı

Bu kursta  simülasyon merkezimizde eğitmen olarak görev alan     Doç.Dr. Özgür TATLI (Müdür), Doç.Dr. Songül AKTAŞ (Ebelik Bölüm Başkanı),  Müdür Yardımcıları   Doç.Dr. Kağan ÖZKAYA ve  Dr. Öğretim Üyesi Bilge TUNCEL, Hemşirelik Bölümünden   Araş. Gör. Dr. Yeter KURT görev aldılar. Eğitimde Teknik ve donanım desteği  Öğr. Gör. Ebru TURHAL ve Uzman Hemşire Fulya BUTMAZ tarafından sağlandı.

Kurs sonunda sınav yapılmış olup, sınavda başarılı olan katılımcılara SERTİFİKA (KTÜ SEM üzerinden)  verilmiştir.


29 Haziran 2022