haberler

Üniversite-Sanayi İş Birliklerine Yönelik Proje Destekleri Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi.

Enstitümüzün misyonu, vizyonu ve araştırma politikası doğrultusunda; verimli ve rekabetçi Ar-Ge faaliyetleri içinde yer almış, yenilikçi yaklaşımlarla ürün ve teknoloji üretiminin önemini benimsemiş, üniversite-sanayi iş birliğini tecrübe etmiş nitelikli insan kaynağı oluşturma sürecine katkı sağlamaya yönelik olarak planlanan “Üniversite–Sanayi İş Birliklerine Yönelik Proje Destekleri Tanıtım Etkinliği” 30 Mayıs 2023 Salı günü 13.30-15.30 saatleri arasında öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin katılımı ile KTÜ Eczacılık Fakültesi Büyük Amfi (EBA)’de gerçekleştirildi.

Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Ersan KALAY’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde görevli üniversite-sanayi iş birliği uzmanı Öğr. Gör. Beril DEĞERMENCİ'nin “Üniversite–Sanayi İş Birliklerine Yönelik Proje Destekleri” başlıklı konuşması ile devam etti. Öğr. Gör. Beril DEĞERMENCİ sunumu kapsamında, akademisyenlerin sanayi iş-birliği ile proje ve danışmanlık yürütebilmesine dair ilgili kanun ve yönetmelikler hakkında kısa bilgilendirme sonrasında Üniversite Sanayi İşbirliğine Yönelik Kontratlı Ar-Ge Projeleri, 1505-Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı, 2244-Sanayi Doktora Programı, Kamu Kaynaklı Projelerde Yürütücülük, BAP07-Kamu/Üniversite/Sanayi İş Birliği Proje Destekleri hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca, Enstitümüz Farmakoloi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. F. Sena SEZEN, üniversite–sanayi iş birliği projelerinin yarattığı fırsatlar ve Üniversitemiz Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali OSMAN BELDÜZ’ün 2244-Sanayi Doktora Programı hakkındaki deneyimlerini paylaştıkları sunumlarını gerçekleştirdiler.

Katılımcıların sorularının cevaplanması ile sonlandırılan etkinliğe; Üniversite–Sanayi İş Birliklerine Yönelik Projeler hakkında tanıtım yaparak destek veren Öğr. Gör. Beril DEĞERMENCİ’ye, proje tecrübelerini paylaşarak katkı sağlayan Prof. Dr. F. Sena SEZEN’e, Prof. Dr. Ali Osman BELDÜZ’e, katılım sağlayan öğrenci ve öğretim üyelerimize teşekkür ederiz.


30 Mayıs 2023