haberler

Öğretim Üyelerimiz ve Lisansüstü Öğrencilerimiz için COST Programı Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleştirildi.

Enstitümüzün uluslararasılaşma politikası doğrultusunda; Enstitümüz bünyesinde uluslararası iş birliklerini geliştirmeye ve bu çerçevede lisansüstü eğitim faaliyetlerinin kalitesini yükseltmeye yönelik olarak düzenlenen COST Programı Bilgilendirme Etkinliği 16 Mayıs 2023 Salı günü 13.30-15.30 saatleri arasında öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin katılımı ile Tıp Fakültesi Prof. Dr. Aydın İnal Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Ersan KALAY’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde görevli Öğr. Gör. Gözde SAĞLAM’ın COST programları hakkında bilgilendirme yapması, COST programı aksiyon çağrılarının https://www.cost.eu/ web sayfası üzerinden nasıl takip edilebileceği, COST aksiyonlarında  Yönetim Komitesi (Management Committee (MC)) Üyesi ve Çalışma Grubu (Working Group (WG)) Üyesi olarak nasıl görev alınabileceği, COST aksiyonlarında Yönetim Komite Üyesi ve Çalışma Grubu Üyesi olunması durumunda hangi faaliyetlere katılınabileceği ile hangi proje ve hibe desteklerinden yararlanılabileceği hakkında bilgilendirme sunumu ile devam etti. Ayrıca, Enstitümüz Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nazım Ercüment BEYHUN ve Hemşirelik Esasları ve Yönetim Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aysel ÖZSABAN, COST aksiyonlarındaki Çalışma Grubu üyelikleri ve üye olduktan sonra katıldıkları etkinlikler ile elde ettikleri fırsatlar hakkındaki deneyimlerini paylaştıkları sunumlarını gerçekleştirdiler.

Katılımcıların sorularının cevaplanması ile sonlandırılan etkinliğe; COST aksiyonları hakkında tanıtım yaparak destek veren Öğr. Gör. Gözde SAĞLAM’a, COST aksiyonları ile ilgili tecrübelerini paylaşarak katkı sağlayan Sayın Prof. Dr. Nazım Ercüment BEYHUN’a, Dr. Öğr. Üyesi Aysel ÖZSABAN’a, katılım sağlayan öğrenci ve öğretim üyelerimize teşekkür ederiz.

 


16 Mayıs 2023