Lisansüstü Öğrenciler İçin Yurt Dışı Eğitim Olanakları Etkinliği Gerçekleştirildi.

Enstitümüz lisansüstü öğrencilerinin yurt dışı eğitim olanakları hakkındaki bilgi ve farkındalıklarını arttırmak amacıyla düzenlenen “Lisansüstü Öğrenciler İçin Yurt Dışı Eğitim Olanakları Etkinliği” çoğunluğu doktora öğrencileri olmak üzere 44 katılımcı ile 26 Nisan 2023 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Ersan KALAY’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik KTÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ercan KÖSE’nin Erasmus+, Marie Skłodowska-Curie, Fulbright, British Council, GREAT Scholarships, Stipendium Hungaricum Scholarship, Invest Your Talent in Italy Programme gibi uluslararası destekli ve Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK gibi ulusal destekli yurt dışı eğitim/staj burs programlarının başvuru koşulları, burs miktar ve süresi ile kariyer olanakları konularındaki bilgilendirme sunumu ile tamamlandı. Sunumun ardından öğrencilerin soruları dinlendi ve çözüm önerilerinde bulunuldu. Toplantıya tecrübeleri ile destek sağlayan Sayın Prof. Dr. Ercan KÖSE’ye ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

26 Nisan 2023