haberler

Erasmus+ Değişim Programı Öğrenim ve Staj Hareketliliği Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleştirildi.

Enstitümüz lisansüstü öğrencilerinin uluslararası etkileşimleri deneyimlemeleri, farklı ülkelerdeki akademik bakışı gözlemlemeleri ve vizyon geliştirecek etkileşimlerde bulunmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Lisansüstü Öğrencilerimiz İçin Erasmus+ Değişim Programı Öğrenim ve Staj Hareketliliği Bilgilendirme Etkinliği” 03 Mayıs 2023 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Ersan KALAY’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik KTÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nde görevli Öğr. Gör. Çiğdem HÜSEM’in “Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği” ve Öğr. Gör. Şener KARAOSMANOĞLU’nun “Erasmus+ Staj Hareketliliği” başlıklı sunumları ile devam etti. Sunumlarda hem Erasmus+ öğrenim hem de staj hareketliliği programlarının başvuru koşulları, hibe miktarı ve süresi, vize ve pasaport işlemleri ile konaklama olanakları konularına değinilip, öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

Etkinlik Enstitümüz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Nursemen SARI’nın Finlandiya’da ve Hemşirelik Anabilim Dalı doktora öğrencisi Yasemin GÜNER’in Danimarka’da staj hareketliliği programı kapsamındaki tecrübelerini aktardıkları sunumları ile tamamlandı.

Toplantıya bilgi ve tecrübeleri ile destek sağlayan Sayın Öğr. Gör. Çiğdem HÜSEM, Öğr. Gör. Şener KARAOSMANOĞLU, Nursemen SARI ile Yasemin GÜNER’e ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.


03 Mayıs 2023