haberler

Disiplinlerarası İş Birliklerine Yönelik TÜSEB Proje Destekleri Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi.

Enstitümüzün misyon, vizyon ve araştırma politikası doğrultusunda; disiplinlerarası iş birliklerini tecrübe etmiş ve benimsemiş, Ar-Ge faaliyetleri içinde yer almış, yenilikçi yaklaşımlarla ürün ve teknoloji üretiminin önemini kavramış nitelikli insan kaynağı oluşturma sürecine katkı sağlamaya yönelik olarak planlanan “Disiplinlerarası İş Birliklerine Yönelik TÜSEB Proje Destekleri Tanıtım Etkinliği” 05 Haziran 2023 Pazartesi günü 15.00-17.00 saatleri arasında öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin katılımı ile KTÜ Tıp Fakültesi Prof. Dr. Aydın İnal Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Ersan KALAY’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde görevli Proje Uzmanı Öğr. Gör. M. Serhat ÜNVER’in “Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Disiplinlerarası Proje Destekleri” başlıklı sunumu ile devam etti. Proje Uzmanı M. Serhat ÜNVER sunumu kapsamında lisans öğrencilerine yönelik A1, yüksek lisans öğrencilerine yönelik A2, uzmanlık/doktora öğrencilerine yönelik A3 grubu proje destekleri ile yüksek bütçeli A Grubu Acil Ar-Ge A4, B Grubu Ar-Ge ve C Grubu Öncelikli Ar-Ge TÜSEB destek programlarının başvuru koşulları, destek miktarları, proje süresi ve özel koşulları hakkında bilgilendirmede bulundu. Ayrıca, Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel KUL mühendislik fakültesi ile disiplinlerarası işbirliği kapsamında yaptığı TÜSEB projesi başvuru tecrübesini paylaştığı sunumunu gerçekleştirdi.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sonlandırılan etkinliğe sunumları ile katkı sağlayan Proje Uzmanı Serhat ÜNVER’e, Prof. Dr. Sibel KUL’a ve katılımları ile destek veren öğrenci ve öğretim üyelerimize teşekkür ederiz.


05 Haziran 2023