hakkımızda

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi  bünyesinde 1993 yılı Temmuz ayında kurulup etkinliğe kavuşmuş olan anabilim dalımız Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanlık alanını ilgilendiren alanlarda çalışmalarını yürütmektedir.

Bölümümüz Karadeniz Teknik  Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde 1993’te kurulmuştur. Halen Prof.Dr.Ümit Naci KARAÇAL, Prof.Dr.Murat LİVAOĞLU ve Doç.Dr.Muhammet URALOĞLU olmak üzere 3 öğretim üyesi, 6 araştırma görevlisi  görev yapmaktadır. Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini Prof.Dr.Murat LİVAOĞLU yürütmektedir.

Ayrıca Bölümümüz bünyesinde 12 hemşire (8 servis, 3 ameliyathane, 1 poliklinik) , 2 cerrahi teknisyen, 3 bilgi işlem personeli, 2 teknik personel görev yapmaktadır. Bu dinamik kadro ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Anabilim Dalımız, kuruluşundan bu yana plastik cerrahi açısından bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Yüz kırıkları, yüz ve çenenin gelişimsel bozuklukları, doğumsal anomaliler, deri kanserleri, mikrocerrahi gerektiren operasyonlar yanı sıra estetik ameliyatlar ve diğer küçük estetik girişimler yapılmaktadır. Ayrıca yenilenerek modern imkanlarla donatılan yanık merkezimizde hastalarımızın tedavisi yapılmaktadır.