hakkımızda

Tanıtım Videosu 1    Kurumsal KTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Tanıtım Videosudur.

Tanıtım Videosu 2    PEMDER Bölümlerimizi Tanıyalım programı kapsamında yapılan yayın kaydıdır.

Kuruluş

08.09.1975 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanıp yürürlüğe giren yönetmeliğe göre "Peyzaj Mimarlığı alanında KTÜ Orman Fakültesi bünyesi içinde bir bölüm olarak Yüksek Öğretim yapılması KTÜ Senatosunca uygun görülmüş ve kabul edilmiştir. "Bu duruma göre, 1976-1977 öğretim yılından itibaren Fakültenin yeni kurulan bu 3’üncü bölümüne öğrenci alınacaktır." kararı çıkmıştır. Ancak bu tarihten yaklaşık 13 yıl sonra Peyzaj Mimarlığı Bölümü KTÜ Orman Fakültesi bünyesinde 1990-1991 Eğitim-Öğretim yılında öğretime başlamıştır. İlk defa 1994 yılında dört yıllık Lisans programının tamamlayan öğrencilerini Peyzaj Mimarı ünvanı ile mezun etmiştir.

KTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Türkiye’de teknik üniversite kapsamında kurulan ilk bölümdür ve bölümün kimliğinin oluşmasında bu durum etkin bir faktör olmuştur. Mimarlık Fakültesi içinde kurulmamasına rağmen Mimarlık Bölümü’nün de içinde olduğu bir ‘Teknik Üniversite’ Kampüsünde öğretime başlamasıyla ülkemiz için yeni ve farklı bir çizgiyi yakalamıştır; üniversitenin bir kampüs üniversitesi olması bölümün diğer fakülte ve bölümlerden özellikle de Mimarlık Fakültesi’nden kolaylıkla destek almasını sağlamıştır.

Bugün Mimarlık, Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümleri ve Güzel sanatlar Fakültesi gibi çeşitli alanlarla desteklenen öğretim anlayışı sürdürülmektedir. Bölüm Peyzaj Planlama ve Tasarım, Bitki Yetiştiriciliği ve Materyali ve Peyzaj Teknikleri Anabilim Dallarından oluşmaktadır.