etkinlikler

Şubat

Miami’De Çalıştay Organizasyonu

Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Emrah YALÇINALP ile Florida Uluslararası Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Ebru ÖZER’in organize ettiği “Yaşlı insanlar için kentsel tasarım” temalı çalıştay ABD’nin Miami kentinde yapıldı. 14-26 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleşen çalıştaya ev sahibi üniversitenin peyzaj mimarlığı ve iç mimarlık öğrencilerinin yanı sıra, üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Arzu KALIN, üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 15 lisans öğrencisi, ayrıca Bilkent Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nden katılımcılar katıldılar. Yrd. Doç Dr. Emrah YALÇINALP, Doç. Dr. Arzu KALIN ve ev sahibi üniversiteden Doç. Ebru ÖZER’in sözlü sunumları ve stüdyo yöneticilikleri ile de katkı sağladıkları çalıştayda, konusunda uzman ABD’li bilim insanları uzmanlık alanları ile ilgili sunumlar yaptılar. Öğrencilerin uluslar ve disiplinler arası çalışma kültürü kazanımlarının yanında, Miami’nin önemli kentsel alanlarından The Underline için çözüm önerilerinin de ortaya koyulduğu çalıştayın gelecek senelerde de tekrarlanması planlanmaktadır.

Bölüm Başkanlığı