Temmuz

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

BAHAR YARIYILI UZAKTAN EĞİTİM

ÇEVRE TASARIM PROJE I DERSİ FİNAL TESLİMLERİ

PROJE KONULARI: 1. Zaman, yer ve mekan bağlamında “eğlenmek” için kapalı (taban alanı m²olarak proje alanının %10 unu geçmeyecek), yarı kapalı ve açık mekanları tasarlamak. 2. Zaman, yer ve mekan bağlamında “okumak” için kapalı (taban alanı m²olarak proje alanının %10 unu geçmeyecek), yarı kapalı ve açık mekanları tasarlamak. 3. Bir kent parçasına (doğal yada yapay) panoramik bakabilecek bir noktada farklı etkinliklere imkan verecek teraslar tasarlamak. 4. Farklı nitelikteki kara ve suyun kesiştiği noktalarda, farklı etkinliklere olanak sunan özgün açık mekanlar tasarlamak.

AMAÇ: Dersin temel amacı, öğrencilerin hayal güçlerini doğru ve etkili bir şekilde kullandırmak, hayal gücünü kullanarak neler yapabileceklerini göstermek, ve hayal güçleri ile yaratıcılıklarını geliştirmektir. Dersin bir diğer amacı ise, öğrencilere insan gereksinimlerinin türleri, açık mekanlardaki kullanıcı etkinlikleri, etkinliklere uygun donatılar hakkında bilgi vermektir. Ayrıca tasarım ilkeleri ve elemanları hakkında bilgi sahibi olan öğrencilere mekan örgütlenmesinde, insan - ölçü ve biçim ile kavram­ biçim ilişkileri arasındaki bağlantı hakkında bilgi vermek ve görme - dokunma duyularıyla öğrencilerin algılama süreçlerine kolaylık sağlamaktır.

Proje Koordinatörü: Prof. Dr. Cengiz ACAR

Derste Görevli Öğretim Üye ve Elemanları: Prof. Dr. Cengiz ACAR - Doç. Dr. Banu KURDOĞLU - Doç. Dr. Habibe ACAR - Doç. Dr. Arzu KALIN - Doç. Dr. Nilgün GÜNEROĞLU - Doç. Dr. Ertan DÜZGÜNEŞ - Doç. Dr. Elif Merve ALPAK - Dr. Öğr. Ü. Aysel YAVUZ - Öğr. Gör. A. Gözde GEL - Arş. Gör. Elif KAYA - Arş. Gör. Mabulenur BEKAR - Arş. Gör. Demet SEKBAN - Arş. Gör. Özge Pınar YENİÇIRAK

Sergi Komisyonu Adına Sergi Düzenleme: Doç. Dr. Doruk Görkem ÖZKAN - Arş. Gör. Abdullah ÇİĞDEM