Temmuz

İstanbul Senin: Haliç Kıyıları Tasarım Yarışmasında Ödül

Bölüm Başkanlığı

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Arzu KALIN’ın içinde bulunduğu ve bölümümüz mezunlarının ağırlıklı olarak oluşturduğu proje ekibinin hazırladığı proje, Ulusal Fikir ve Tasarım Proje Yarışmasında ödüle layık görüldü.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Arzu KALIN’ın ekibinde yer aldığı,

• bölümümüz mezunlarından ve KTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde araştırma görevlisi Ezel Yağmur ÇEBİ OKUMUŞ,
  • mezunumuz Paşa KAYA (ECO.laud),
  • yüksek lisans öğrencimiz Emre KUL,
  • Emrah BAL,
  • Süleyman Aydoğmuş,
  • Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turan YÜKSEK’ten oluşan,

Ve bölümümüz mezunu Cemil Hamdi OKUMUŞ’un (ECO.laud)  ekip başı olduğu yarışma ekibinin projesi “İstanbul Senin: Haliç Kıyıları Tasarım Yarışmasında” katıldığı 3. Bölge için “BİRİNCİLİK” ödülüne layık görülmüştür.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ön seçimli olarak düzenlenen yarışma bünyesinde Haliç kıyıları 7 bölgeye ayrılmış ve ön seçim sonucunda her bir bölgede yarışacak tasarım grupları belirlenmiştir. Yarışma ekibi bu bölgelerden 3. Bölge olarak adlandırılan ve Eyüp-Silahtarağa arasındaki yaklaşık 55 hektarlık alan için hazırladıkları proje ile “BİRİNCİLİK” ödülünü almıştır. Konularında uzman pek çok proje ofisinin yarıştığı proje değerlendirmeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Yasin Çağatay SEÇKİN ve İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alptökin’in danışman jüri üyesi olarak yer aldığı 5 danışman ve mimar, peyzaj mimarı ve şehir bölge meslek disiplinlerinin temsilcisi 5 asıl ve 3 yedek jüriden oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirilmiştir. Yarışmanın sergisi 3-9 Temmuz tarihleri arasında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde, Kolokyum ve Ödül Töreni 11 Temmuz'da İPA Florya Yerleşkesi'nde gerçekleşecektir.