Ocak

2022- 2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

GÜZ YARIYILI

DONATI TASARIMI DERSİ FİNAL TESLİMLERİ

“Donatı Tasarımı” dersi öğrencilere uygun etkinlik için uygun ölçü, malzeme, biçime sahip yaratıcı donatı tasarımı geliştirme anlayışını kazandırmayı amaçlar. bu ders kapsamında öğrenciler, öncelikle donatı elemanları, türleri, ölçüleri, mekânsal kurgusu gibi konularda bilgilendirilirler. Daha sonra dünyadaki tasarlanmış donatı örnekleri mekân-donatı ilişkisi açısından incelenir.  Dersin sonraki aşamalarında öğrencilerden oturma donatısı tasarlamaları istenir. Amaç donatının ölçüsünün, planda yerleşiminin, mekânla bütünlüğünün nasıl olabileceğinin öğrenciye kavratılmasıdır. Donatı ile mekânın uyumunun nasıl sağlanabileceğinin öğretilmesi dersin başka bir amacını oluşturur. Bu dersin kapsamındaki eğitim yaklaşımı, biçimsel ve işlevsel bütünlüğün sağlanması üzerine odaklanır. Dersin sonunda öğrencilerden oturma etkinliğine bağlı olarak yorumlama yapıp, tasarlayacakları açık mekânda biçim-işlev uyumu yaratarak doğru ölçü ve biçimde üç boyutlu özgün oturma donatıları tasarlamaları beklenir.

Dersin Yürütücüsü: Doç. Dr. Tuğba DÜZENLİ