Temmuz

BAHAR YARIYILI UZAKTAN EĞİTİM

ÇEVRE TASARIM PROJE 3 DERSİ FİNAL TESLİMLERİ

KONU: Cephanelik Binası Çevresi Peyzaj Projesi

ALAN: Trabzon Ortahisar’da 989 ada 182 nolu parselde bulunan Cephanelik binası ve çevresi.

AMAÇ: Projenin amacı, Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde eğitim görmekte olan öğrencinin, aşağıda detaylarıyla açıklanacak olan, bulunduğu seviyenin gerektirdiği akademik ve mesleki yeterliliğe ulaştığını göstermesi ve bu çalışmaları sunarken karşılaştığı eleştirel ortamda akademik eğitim sürecinin bu kısmını tamamlamasıdır. Çalışma alanını Trabzon Ortahisar’da 989 ada 182 nolu parselde bulunan Cephanelik binası ve çevresinde rekreasyon alanı oluşturmaktadır. Projenin temel yaklaşımını durumundan bağımsız olarak kamuya açık bir yapı ve yakın çevresi arasındaki ilişkinin evrensel teknik ve etik değerlerle tasarlanması oluşturmaktadır. Buradan hareketle yapının temel fonksiyonunu belirlemek ve bu fonksiyonun çevreyle olan ilişkisini meslek disiplini içinde ortaya koymak, dersi alan öğrencinin temel sorumluluğunu oluşturmaktadır.

Proje Koordinatörü: Doç. Dr. Emrah YALÇINALP

Derste Görevli Öğretim Üye ve Elemanları: Prof. Dr. Cengiz ACAR - Prof. Dr. Banu Çiçek KURDOĞLU - Doç. Dr. Habibe ACAR - Doç. Dr. Ertan DÜZGÜNEŞ - Doç. Dr. Serap YILMAZ - Doç. Dr. Tuğba DÜZENLİ - Doç. Dr. Emrah YALÇINALP - Doç. Dr. Doruk Görkem ÖZKAN - Arş. Gör. Elif KAYA ŞAHİN - Arş. Gör. Abdullah ÇİĞDEM - Arş. Gör. Makbulenur ONUR - Arş. Gör. Seyhan SEYHAN - Bursiyer Özgür DEMİRCİ

Sergi Komisyonu Adına Sergi Düzenleme: Arş. Gör. Abdullah ÇİĞDEM