Temmuz

2020- 2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

BAHAR YARIYILI UZAKTAN EĞİTİM

ÇEVRE TASARIM PROJE 1 DERSİ FİNAL TESLİMLERİ

KONU: Doğadaki ve karakter birliği örnekleri kullanılarak özgün topografyası ve bu topografyada yapılacak etkinliklerin tasarlanması.

ALAN: 35*35 metre, serbest.

AMAÇ: Dersin temel amacı, öğrencilerin hayal güçlerini doğru ve etkili bir şekilde kullanmalarını sağlamak, hayal gücünü kullanarak neler yapabileceklerini göstermek, ve hayal güçleri ile yaratıcılıklarını geliştirmektir. Dersin bir diğer amacı ise, öğrencilere insan gereksinimlerinin türleri, açık mekanlardaki kullanıcı etkinlikleri, etkinliklere uygun donatılar hakkında bilgi vermektir. Böylece tasarım aracılığıyla insan-mekan ilişkisinin kurulmasına dair bir temelin oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca tasarım ilkeleri ve elemanları hakkında bilgi sahibi olan öğrencilere mekan örgütlenmesinde, insan -ölçü ve biçim ile kavram biçim ilişkileri arasındaki bağlantı hakkında bilgi vermek ve görme–dokunma duyularıyla öğrencilerin tasarım safhalarında algılama süreçlerine kolaylık sağlamaktır.

Proje Koordinatörü: Doç. Dr. Nilgün GÜNEROĞLU

Derste Görevli Öğretim Üye ve Elemanları: Prof. Dr. Banu Çiçek KURDOĞLU - Doç. Dr. Habibe ACAR - Doç. Dr. Arzu KALIN - Doç. Dr. Elif BAYRAMOĞLU - Doç. Dr. Nilgün GÜNEROĞLU - Doç. Dr. Hilal TURGUT - Doç. Dr. Müberra PULATKAN - Doç. Dr. Sema MUMCU - Arş. Gör. Elif KAYA ŞAHİN - Arş. Gör. Abdullah ÇİĞDEM - Arş. Gör. Duygu AKYOL - Arş. Gör. Makbulenur ONUR - Arş. Gör. Demet GÜLPINAR SEKBAN - Arş. Gör. Seyhan SEYHAN - Arş. Gör. Özge YENİÇIRAK - Bursiyer Tuğçe YAZICI

Sergi Komisyonu Adına Sergi Düzenleme: Arş. Gör. Abdullah ÇİĞDEM