Aralık

1. Ulusal Peyzaj Mimarlığında Güncel Yaklaşımlar ve Katılımcılık Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

Bölüm Başkanlığı

1. Ulusal Peyzaj Mimarlığı’nda Güncel Yaklaşımlar ve Katılımcılık  Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

KTÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ev sahipliğinde 1.sini düzenlediğimiz;  Ulusal Peyzaj Mimarlığı’nda Güncel Yaklaşımlar ve Katılımcılık Eğitim Semineri başarı ile tamamlanmıştır. 28-29 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde, Dr. Ayşegül ORUÇKAPTAN (TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı), Prof. Dr. Öner DEMİREL (Kırıkkale Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Şükran ŞAHİN (IFLA Avrupa Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi), Prof. Dr. Atila GÜL (Süleyman Demirel Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Alper ÇABUK (Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı) değerli sunumları ile katkı sağlamışlardır. Ayrıca KTÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Proje Dersleri ve mimari tasarım dersine ait öğrenci çalışmalarının yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğimize KTÜ Orman Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Gürsel ÇOLAKOĞLU, Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. İlkay ÖZDEMİR, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şube Başkanı Engin AKTAŞ katılmışlardır. Artvin Çoruh Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri de bizlerle birlikte olmuşlardır. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Etkinliğimizin ikinci gününde ise; değerli öğretim üyelerimizin koordinatörlüğünde 5 farklı atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun katılımı beklenenin çok üstünde olmuştur. 140 öğrenciye ve 30 öğretim üyesine katılım belgesi verilmiştir.

BAP12 Bilimsel Toplantı Destek Projesi kapsamında desteklenen yürütücülüğünü Doç. Dr. Banu Çiçek KURDOĞLU’nun yapıyor olduğu Proje No: 8227 olan; Peyzaj Mimarlığı eğitim-öğretiminde kalite ve akreditasyon süreçlerinin uluslararası ve ulusal ölçekte tartışıldığı etkinliğimizin gelecek yıllarda gelişerek devam etmesi hususunda tüm katılımcılarla birlikte proje ekibinin kararlılığı ve inancı tamdır.