Türkiye Peyzajları IV. Ulusal Konferansı tamamlanmıştır.

Türkiye Peyzaj Mimarları Bölüm Başkanları Konseyi (PEMKON) tarafından düzenlenen Türkiye Peyzajları Konferanslar serisinin dördüncüsü ‘İklim Değişikliği ve Peyzajlar’ teması ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ev sahipliğinde 17-19 Kasım 2022 tarihinde online olarak gerçekleştirilmiştir.

Konferansa 20 farklı üniversiteden 48’i aşkın öğretim üyesi ve 12 farklı kamu kurum çalışanı olmak üzere 70 kişi katılmış ve 17 sözlü bildiri sunulmuştur.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz ACAR, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, KTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali TEMİZ, PEMKON Başkanı Prof. Dr. Rüya YILMAZ, PEMDER Başkanı Prof. Dr. Veli ORTAÇEŞME, Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şube Başkanı Ahmet HACIFETTAHOĞLU açılış konuşmalarını gerçekleştirmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Şükrü KARATEPE, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr. Murat TÜRKEŞ, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Azime TEZER, OGM Ekosistem Hizmetleri Daire Başkanlığından Umut Ahmet ŞEKERCAN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Meryem KAYAN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alan ve Tesisleri Yapım Şube Müd.’den Dr. Ahmet Cemil TEPE, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Dr. Erhan ÖNEN, Meteoroloji 11.Bölge Müd.’den Zerrin DEMİRÖRS, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Songül BAYRAK, Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süha BERBEROĞLU, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof.Dr. Hayriye EŞBAH TUNÇAY, Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çiğdem HEPCAN, Florida Uluslararası Üniversitesi’nden Doç. Ebru ÖZER, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yurdanur ÜNAL, Mehmet Akif ERSOY Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali KAVGACI, Türkiye Belediyeler Birliğinden Ayşe Şule KARACA, Marmara Ormancılık Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Mehmet ÖZDEMİR konferansa davetli konuşmacı olarak katılmışlardır.

30 Kasım 2022