COST Aksiyonu CA18135 - Fire in the Earth System Uluslararası Yazokulu

Orman Fakültesi

COST Aksiyonu CA18135 - Fire in the Earth System Uluslararası Yazokulu Duyrusu

Avrupa COST aksiyon programı (Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği, araştırma ve yenilik ağları için bir finansman kuruluşu) CA18135 - Fire in the Earth System: Science & Society “International Summer School-Fire and Society in the Mediterranean” başlığıyla 04-08 Eylül 2023 tarihleri arasında yaz okulu programının Antalya, Türkiye’de düzenlenmesine karar verilmiştir.
Çalışmaya 20 farklı ülkeden doktora düzeyinde katılımcılar davet edilecektir. Yaz okulunda orman yangınları, toprak üzerindeki etkileri ve kontrollü orman yangınları konularında çalışan uzmanlar eğitim verecektir. Programın finansmanı ilgili COST aksiyonu tarafından karşılanacaktır.
Yaz okulu programda farklı ülkelerin yanı sıra ülkemizdeki orman yangınları ile mücadele yöntem ve araçlarının tanıtılması ve orman yangınları sonrası rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulunulması amaçlanmaktadır.

CA18135 - Fire in the Earth System Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi

Prof. Dr. Turgay DİNDAROĞLU