Ukrayna'daki Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Öğrencilerin Yatay Geçiş Sonuçları

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, Ukrayna'daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik işlemlerine ilişkin esasları için tıklayınız.
  • Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarına yatay geçişlerine ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devamlarına ilişkin şartlar ile ilgili kısa soru ve cevaplar için tıklayınız.
  • Ukrayna’dan Gelen Öğrencilerin Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik Şartları için tıklayınız.

Başvuru sonuçlarını görmek için tıklayınız

Yatay Geçiş Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvuru Tarihleri

11-15 Nisan 2022

Başvuru Değerlendirme Tarihleri

16-19 Nisan 2022

Sonuçların ilan Tarihi

20 Nisan 2022

Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Asil Adayların Kayıt Tarihi

21-22 Nisan 2022

Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Yedek Adayların İlanı

25 Nisan 2022

Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihi

26 Nisan 2022

Yatay Geçiş İçin İstenen Belgeler

1. Transkript/ Not belgesi (Belgenin aslı ve onaylı Türkçe çevirisi)
  2. Ders içerikleri
  3. ÖSYS/YKS Sonuç Belgesi ve/veya Uluslararası Sınav Sonuç Belgesi (Üniversitesine nasıl yerleştiğine ait belge)
  4. Öğrenci belgesi (Belgenin aslı ve onaylı Türkçe çevirisi) / Üniversite kimlik kartı
  5. Pasaport (Türkçe)
  6. Tömer Belgesi- Lise öğrenimini yurt dışında tamamlayan öğrenciler (Türk lisesinden mezun olanlar sadece lise diplomasını yükleyecek)
  7. Hazırlık öğrenimi veren bölüm başvuruda bulunan öğrenciler için İngilizce hazırlıktan başarılı olduğuna ait belgesi.

Üniversitemize yatay geçiş yapan veya özel öğrencilik hakkı kazananlar 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlayacaklardır.

Üniversitemiz Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Kontenjanları

Yatay Geçiş Kontenjanları

Özel Öğrenci

Yatay Geçiş Başvuru ve Kesin Kayıt

Yatay Geçiş Başvuruları 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar online yapılacaktır.

Kazananların İlanı

20 Nisan 2022 Asil ve yedekler mesai bitimine kadar ilan edilecek.

Asil Kazananların kesin kayıtları

21-22 Nisan 2022 kesin kayıtları şahsen gelip mesai saati bitimine kadar evrakların asilleriyle kesin kayıtları yapılacaktır.

Boş kontenjan kalması durumunda Yedek liste ilanı 25 Nisan 2022 tarihinde ilan edilecek.

Yedek kazananların kesin kayıtları

26 Nisan 2022 kesin kayıtları şahsen gelip mesai saati bitimine kadar evrakların asilleriyle kesin kayıtları yapılacaktır.

ÖSYS taban puanları için  tıklayınız.
YKS taban puanları için  tıklayınız.

Özel Öğrenci Başvuru

Başvuru Tarihleri (Yatay geçiş şartlarını sağlamayan öğrenciler için)

11-15 Nisan 2022

Başvuru Tarihleri (Yatay geçiş başvuru yapan ancak yararlanamayan öğrenciler için)

26-29 Nisan 2022

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi ve öncesinde Ukrayna’daki tanınan bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış ve yatay geçiş şartlarını sağlayamayan öğrencilerin 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar, yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Özel Öğrenci başvuruları online yapılacaktır.

Not: Her ne sebeple olursa olsun ilan edilen tarihlerde ilgili programlara kayıt yaptırmayan adaylar bu haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

Öğrenci İşleri Çağrı Merkezi: 0462 377 3 377

Öğrenci İşleri E-Posta Adresi: oidb@ktu.edu.tr