2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Boş Kalan Kontenjanlar için Yurtdışı Öğrenci Alımı

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

BOŞ KALAN KONTENJANLAR İÇİN YURT DIŞI ÖĞRENCİ ALIMI BAŞVURULARI

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Yurt Dışı öğrenci yerleştirme başvurusu yapmış ve kayıt yaptırmayan adayların başvuru formunu doldurarak, e-posta veya elden Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iletmeleri gerekmektedir.11 Aralık 2020 tarihinden sonra kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları yüz yüze  Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır.

Mühendislik Fak.: KTÜYÖS-2019,İSTANBUL ve ANKARA ÜNİ. 2020 YÖS en az 50 Puanı

Mimarlık Fak. : KTÜYÖS-2019,İSTANBUL ve ANKARA ÜNİ. 2020 YÖS en az 50 Puanı  Diğer bölümler  için YÖS puan şartı aranmayacaktır.

Başvuru formunu eksiksiz doldurduktan sonra elden veya e-posta yoluyla Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iletmeleri gerekmektedir.

Başvuru Formu için tıklayınız.

Not: Kesin kayıt için gelen adaylar evraklarının aslı ile birlikte fotokopilerini de yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Yabancı Öğrenci Kontenjanları için tıklayınız.

Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınavı

2020 YKS kılavuzunda belirtilen bölümlerde öğrenim görecek öğrenciler zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimine tabidirler.

Sınav Tarihi: İlerleyen tarihte ilan edilecektir.

Not: 3. yedek olarak kesin kayıt yapan öğrenciler ise İngilizce Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi Yeterlik Sınavı 20 Kasım 2020 Cuma  Günü Saat: 10:00’da Yabancı Diller Yüksek Okulunda yapılacaktır.

e-posta adresi: osmanzekisen@ktu.edu.tr