haberler

KTÜ Değişim Programları Koordinatörlüğü EAIE 2022 Barcelona Uluslararası Eğitim Fuarına Katılım Sağladı

 

EAIE 2022 Barcelona: Avrupa’nın En Büyük Uluslararası Yüksek Öğrenim Konferansı

İspanya'nın Barcelona kentinde 13-16 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen EAIE Konferansı ve Fuarı, dünyanın dört bir yanından yükseköğretim kurumlarının katılımıyla Fira Barcelona Gran Via fuar alanında gerçekleştirildi.

90’ı aşkın ülkeden 6300’ün üzerinde katılımcının yer aldığı EAIE Fuarı’na, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, dış ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Dış İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ercan KÖSE ile Değişim Programları Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. Onur AYDIN ve Öğr. Gör. Ümit CEBECİ katıldı.

Fuarın yoğun programı kapsamında; yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşma çalışmalarına yönelik oturumlar ve ağ etkinliklerinin yanı sıra, kurumlar arası bilgi paylaşımına olanak sağlayan etkinliklere yer verildi. Bu etkinlikler aracılığıyla, Üniversitemizin halihazırda ortaklık yaptığı kurumlar ile bir araya gelinerek, mevcut iş birliklerinin güçlendirilmesi adına görüşmelerde bulunuldu.

Üniversitemizin temsil heyeti görüşmelerini gerçekleştirmek ve tanıtım faaliyetlerini yürütmek amacıyla açtığı stantta; aralarında yüksek öğrenim kurumları, devlet kurumları, öğrenci ve üniversite hizmet sağlayıcılarının da bulunduğu temsilcileri ağırladı ve kendilerini üniversitemizin uluslararası faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Ayrıca standımızı ziyaret eden temsilcilerle iş birliği sağlama potansiyeline dair ön görüşmeler gerçekleştirildi.

Mevcut durumda; Karadeniz Teknik Üniversitesi Değişim Programları Koordinatörlüğü’nün öğrenci öğrenim ve staj hareketliliği ile personel hareketliliğine yönelik Erasmus+ Değişim Programı kapsamında Avrupa’daki kurumlarla 200’ün üzerinde anlaşması mevcuttur.

EAIE 2022 Fuarı’nda ön görüşmelerde bulunulan üniversitelerle temasın sürdürülmesi ve Avrupa’daki kurumlarla yeni Erasmus+ ortaklıklarına, Avrupa dışındaki ülkelerde yer alan kurumlarla ise Erasmus+ KA171 projeleri gibi çeşitli alanlarda ortak projelere imza atılması hedeflenmektedir.

 


18 Kasım 2022