duyurular

05

Şubat

2023-2024 Bahar Dönemi Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı Başvuruları Başlamıştır

Değişim Programları Koordinatörlüğü - Erasmus+ Programı


28 ŞUBAT 2024 TARİHİNDE DÜZENLENECEK ERASMUS+ İNGİLİZCE DİL SINAVI HANGİ FAALİYETLER İÇİN KULLANILIR?

2023-2024 akademik yılı bahar dönemi içerisinde açılacak Erasmus+ faaliyet çağrılarına başvuruda bulunarak programdan faydalanmak isteyen öğrenciler için bu dil sınavına katılım zorunludur. Bu sınavdan alacağınız sonuç ile 2023-2024 akademik yılı bahar dönemi içerisinde açılacak ve şartlarına uygun olduğunuz tüm faaliyet türlerine başvuru yapabileceksiniz. 



TABAN PUAN UYGULAMASI HAKKINDA

Erasmus+ dil sınavına uygulanan sabit bir taban puan yoktur. Taban puan değişkendir. Aşağıda listelenen başvuru dönemlerinin seçim sonuçlarıyla birlikte her bir faaliyet türü için belirlenecek taban puan daha sonra ilan edilecektir. Taban puan sadece yazılı (test) sınava uygulanır. Yazılı (test) sınav için ilan edilecek taban puanı geçemeyen öğrenciler elenir. Dinleme sınavı için taban puan uygulanmaz. Her bir başvuru dönemi için mevcut bütçe dikkate alınarak farklı bir taban puan uygulanabilir. 



DİL SINAVI SONRASI AÇILACAK BAŞVURU DÖNEMLERİ VE BAŞVURU TAKVİMİ

Dil sınavı düzenlendikten sonra başvuru takvimi aşağıdaki şekilde olacaktır. Dil sınavından alınacak puanlar sadece aşağıda yer alan Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği, Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği ve (muhtemel) Erasmus+ KA171 Hareketliliği başvurularında kullanılabilecektir:

6 Mart 2024 – 20 Mart 2024 / Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği 2024 Projesi 1. Başvuru Dönemi: 28 Şubat 2024 tarihli sınava katılan öğrenciler bu faaliyet türüne başvuru yapmaları ve listelerde aday olarak yer almaları halinde, önümüzdeki 2024-2025 akademik yılında üniversitemizin anlaşmalı olduğu üniversitelerde eğitim alabilecekledir. (Kaç ay üzerinden maddi destek sağlanacağı proje bütçesine göre belirlenecektir ve daha sonra ilan edilecektir.) Bu faaliyet türünden faydalanmak istiyorsanız, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ilgili tarih aralığında ilan edilecek Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvuru döneminde online başvuru yapmanız gerekecektir. Lütfen web sayfamızdaki ve sosyal medya hesaplarımızdaki duyuruları takip ediniz.

11 Mart 2024 – 25 Mart 2024 / Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği 2023 Projesi 2. Başvuru Dönemi: 28 Şubat 2024 tarihli sınava katılan öğrenciler bu faaliyet türüne başvuru yapmaları ve listelerde aday olarak yer almaları halinde, önümüzdeki yaz döneminde veya şartları uygunsa yaz dönemi sonrası proje bitiş tarihine kadar Erasmus+ kapsamında staj yapabileceklerdir. Proje bitiş tarihi 2025 yılının Temmuz ayı sonudur.(31-07-2025) Bu faaliyet türünden faydalanmak istiyorsanız, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ilgili tarih aralığında ilan edilecek Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği başvuru döneminde online başvuru yapmanız gerekecektir. Lütfen web sayfamızdaki ve sosyal medya hesaplarımızdaki duyuruları takip ediniz.

15 Mart 2024 - 29 Mart 2024 / (Muhtemel) 2022 Projesi - Erasmus+ Kısa Dönem Doktora Öğrenci Staj Hareketliliği 1. Başvuru Dönemi : Bu başvuru döneminin açılıp açılmayacağı henüz kesinlik kazanmamıştır. Bu başvuru döneminin açılması halinde, 28 Şubat 2024 tarihinde sınava giren doktora düzeyindeki öğrenciler, bu faaliyet türüne başvuru yaparak listelerde aday olarak yer alırlarsa, öğrencilik şartları dönem içerisinde staj yapabilmeye uygunsa (tez aşamasında olan veya dönem içerisinde derslere devam zorunluluğu olmayan doktora düzeyindeki öğrenciler) 2024 yılı Temmuz ayı sonuna kadar (31 Temmuz 2024) Erasmus+ kısa dönem doktora hareketliliği kapsamında staj yapabileceklerdir. Faaliyetler en geç proje bitiş tarihine kadar gerçekleştirilebilir. Erasmus+ program kurallarına göre kısa dönem doktora hareketliliğinde faaliyet süresi minimum 5 gün, maksimum 30 gündür.

15 Mart 2024 - 29 Mart 2024 / (Muhtemel) 2023 Projesi - Erasmus+ KA171 Başvuru Dönemi :  Bu başvuru döneminin yukarıda belirtilen tarihlerde açılıp açılmayacağı henüz kesinlik kazanmamıştır. Bu başvuru döneminin açılması halinde, 28 Şubat 2024 tarihinde sınava giren öğrenciler proje bitiş tarihine kadar Erasmus+ KA171 Projesi kapsamında faaliyet gerçekleştirebileceklerdir. Proje bitiş tarihi 2025 yılının Temmuz ayı sonudur (31-07-2025). Bu faaliyet türünden faydalanmak istiyorsanız, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ilgili tarih aralığında ilan edilecek Erasmus+ KA171 başvuru döneminde online başvuru yapmanız gerekecektir. Lütfen web sayfamızdaki ve sosyal medya hesaplarımızdaki duyuruları takip ediniz. Erasmus+ KA171 projeleri hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.



ÖNEMLİ UYARILAR

1) Sınav sonuçları 2023-2024 bahar dönemi içerisinde açılacak başvurular için geçerli olup, ikinci bir sınav yapıldığında geçerliliğini kaybedecektir. Sınav yeri, günü ve saatinde veya yukarıda ilan edilen başvuru tarihi aralıklarında değişiklik yapılabilir. Olası bir değişiklik durumunda bu web sayfasından öğrencilere duyuru yapılır.

2) An itibariyle henüz akademik ortalaması oluşmayan lisans düzeyindeki öğrencilerin (örneğin lisans düzeyinde hazırlık sınıfında olan öğrenciler), bu başvuru döneminde Erasmus+ programından faydalanmaları mümkün değildir. Bu durumda olan öğrencilerin önümüzdeki yıl açılacak bir sonraki başvuru döneminde akademik ortalamaları oluştuktan sonra başvuru yapmaları gerekecektir. Akademik ortalamaları 1. sınıf sonunda oluşacak örneğin Tıp Fakültesi öğrencilerinin ise en erken 2. sınıfın başında akademik ortalamaları oluştuktan sonra başvuru yapmaları gerekecektir. Akademik ortalaması oluşmamış lisans düzeyindeki öğrenciler başvuru yapıp sınava girseler bile henüz akademik ortalamaları olmadığı için değerlendirmeye alınamayacaklardır. Akademik ortalaması henüz oluşmamış yüksek lisans veya doktora düzeyindeki öğrenciler ise bir önceki eğitim düzeylerine ait mezuniyet not ortalamaları ile başvuru yapabileceklerdir.  



GÖRSEL BAŞVURU REHBERİ

Dil sınavı başvurusuyla ilgili sürecin anlatıldığı görsel rehber için tıklayınız. 



DİL SINAVI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ ve SAATİ

21 Şubat 2024 Çarşamba / Saat 16:00

Bu tarih ve saatten itibaren sistem kapanacaktır ve sonrasında başvuru alınmayacaktır.  



SINAV YERİ, GÜNÜ ve SAATLERİ

Sınav Yeri:

KTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (Sınava girilecek sınıflar başvuru süreci sona erdikten sonra bu web sayfasından ayrı bir duyuruyla ilan edilecektir.)

Sınav Günü:

28 Şubat 2024 Çarşamba 

Sınav Saatleri: 

13:30 Yazılı(Test) Sınavı
15:30 Dinleme (Listening) Sınavı



DİL SINAVI ONLINE BAŞVURU FORMU

* Erasmus+ program kuralları gereğince, online başvuru yapmasına rağmen sınava girmeyen öğrencilerin daha sonraki başvurularında Erasmus+ notlarından -5 puan kesinti uygulanır. Kesinti öğrencinin aynı eğitim düzeyi boyunca tüm başvurularda devam eder. Bu nedenle online başvuru yapan öğrencilerin mutlaka sınava girmeleri gerekmektedir.

* Çift anadal yapan öğrenciler sadece bir bölümden başvuru yapabilirler. Hangi bölümlerinden başvuru yapacakları öğrencilerin kendi tercihleridir. Her iki bölümlerinden de başvuru yapan çift anadal öğrencilerinin tarih ve saate göre sadece en son yaptıkları başvuru dikkate alınacaktır.

28 Şubat 2024 tarihinde düzenlenecek Erasmus+ dil sınavına başvuru yapmak için tıklayınız. Bu sadece dil sınavı başvurusudur. Faaliyet türleri için başvurular yukarıda belirtilen başvuru dönemlerine göre daha sonra alınacaktır.


KTÜ DEĞİŞİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ