duyurular

Ekim

12 Ekim 2022 Tarihli Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı Sonuçları

KTÜ Değişim Programları Koordinatörlüğü

12 EKİM 2022 TARİHİNDE DÜZENLENEN ERASMUS+ İNGİLİZCE DİL SINAVI HANGİ FAALİYETLER İÇİN KULLANILIR?

2022-2023 akademik yılı güz dönemi içerisinde açılacak Erasmus+ faaliyet çağrılarına başvuruda bulunarak programdan faydalanmak isteyen öğrenciler için bu dil sınavından alınan notlar kullanılacaktır. Bu sınavdan aldığınız sonuç ile 2022-2023 akademik yılı güz dönemi içerisinde açılacak ve şartlarına uygun olduğunuz tüm faaliyet türlerine başvuru yapabileceksiniz. Sınava girmiş olmak otomatik olarak değerlendirmeye alınacağınız anlamına gelmemektedir. Aşağıdaki takvimi takip ederek ilgilendiğiniz faaliyet türü için daha sonra ayrıca başvuru yapmanız gerekeceğini hatırlatırız. Sınava girmiş olmalarına rağmen aşağıdaki takvime göre herhangi bir faaliyet türü için başvuru yapmayacak öğrencilerin programdan faydalanmaları mümkün olmayacaktır.

BARAJ PUANI NE OLACAK?

Şu an sadece sınav sonuçları ilan edilmiştir. Henüz herhangi bir baraj veya taban puan belirlenmemiştir. Aşağıdaki başvuru takviminde yer alan faaliyet türleri için başvuru süreci sona erip seçim sonuçları ilan edildiğinde belirlenecek baraj veya taban puanlar da ilgili duyuruda yer alacaktır.

SINAVA GİRENLERİN TAKİP ETMESİ GEREKEN BAŞVURU TAKVİMİ

Dil sınavı sonrası başvuru takvimi aşağıdaki şekilde olacaktır. Dil sınavından alınan puanlar bu başvurularda kullanılabilecektir:

- 24 Ekim 2022 – 9 Kasım 2022  / Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği 2022-2023 Akademik Yılı 1. Başvuru Dönemi (2022 Projesi): 12 Ekim 2022 tarihli sınava katılan öğrenciler bu faaliyet türüne başvuru yapmaları ve listelerde aday olarak yer almaları halinde, yaz döneminde veya şartları uygunsa yaz dönemi sonrası proje bitiş tarihine kadar Erasmus+ kapsamında staj yapabileceklerdir. Proje bitiş tarihi daha sonra ilgili duyuruda ilan edilecektir. Bu faaliyet türünden faydalanmak istiyorsanız, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ilgili tarih aralığında ilan edilecek Erasmus+ Staj Hareketliliği başvuru döneminde online başvuru yapmanız gerekecektir. Lütfen web sayfamızdaki ve sosyal medya hesaplarımızdaki duyuruları takip ediniz.

- 14 Kasım 2022 – 28 Kasım 2022  / * Muhtemel 2021 Projesi Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği 3. Başvuru Dönemi : * Bu başvuru döneminin açılıp açılmayacağı henüz belli değildir. Bu başvuru döneminin açılması halinde, 12 Ekim 2022 tarihinde sınava giren öğrenciler, bu faaliyet türüne başvuru yaparak listelerde aday olarak yer alırlarsa önümüzdeki yaz tatili olan 2022-2023 yaz döneminde veya şartları uygunsa yaz dönemi öncesinde Erasmus+ kapsamında staj yapabileceklerdir. Faaliyetler en geç proje bitiş tarihine kadar gerçekleştirilebilir. Proje bitiş tarihi daha sonra ilgili duyuruda ilan edilecektir.

- 5 Aralık 2022 – 20 Aralık 2022 /  UZEM Konsorsiyumu Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru Dönemi: Bu başvuru dönemi hakkında detaylı bilgi, ilgili başvuru dönemi açıldığında ilgili duyuruda yer alacaktır. Bu projeye Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinde kayıtlı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuru yapabilecektir.

- 2 Ocak 2023 – 23 Ocak 2023 / * Muhtemel Erasmus+ KA171 Projesi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları: Bu başvuru döneminin açılıp açılmayacağı henüz belli değildir. Bu başvuru döneminin açılması halinde, başvuru dönemi hakkında detaylı bilgi, ilgili duyuruda yer alacaktır.

* ÖNEMLİ UYARI 1: Sınav sonuçları güz dönemi içerisinde açılacak başvurular için geçerli olup, ikinci bir sınav yapıldığında geçerliliğini kaybedecektir. Başvuru takviminde olası bir değişiklik durumunda bu web sayfasından öğrencilere duyuru yapılır.

* ÖNEMLİ UYARI 2: An itibariyle lisans 1. sınıfta olan veya hazırlık sınıfında olup da henüz akademik ortalaması oluşmayan öğrencilerin, bu başvuru döneminde Erasmus+ programından faydalanmaları mümkün değildir. Bu durumda olan öğrencilerin önümüzdeki bahar döneminde açılacak bir sonraki başvuru döneminde akademik ortalamaları oluştuktan sonra başvuru yapmaları gerekecektir.. Akademik ortalamaları 1. sınıf sonunda oluşacak örneğin Tıp Fakültesi öğrencilerinin ise en erken 2. sınıfın başında akademik ortalamaları oluştuktan sonra başvuru yapmaları gerekecektir. Akademik ortalaması oluşmamış öğrenciler başvuru yapıp sınava girseler bile henüz akademik ortalamaları olmadığı için değerlendirmeye alınamayacaklardır.

12 EKİM 2022 TARİHLİ ERASMUS+ İNGİLİZCE DİL SINAVI SONUÇLARI

* ÖNEMLİ UYARILAR:

1) Bu liste sadece sınav sonuçlarını içermektedir. Henüz herhangi bir seçim veya yerleştirme yapılmamıştır. Henüz herhangi bir faaliyet türü için hak kazanma durumu da söz konusu değildir.
2) Sınav sonuçları güz dönemi içerisinde açılacak başvurular için geçerli olup, yeni bir sınav yapıldığında geçerliliğini kaybedecektir.
3) Optik formu kodlamamış veya oturumlardan herhangi birine katılmamış öğrencilerin ilgili oturuma ait notları listede boş olarak görünmektedir.
4) Optik formda yaptığı eksik veya hatalı kodlama sonucu kimliği tespit edilemeyen 1 öğrencinin sınavı geçersiz sayılmıştır.

Listede öğrenci numaranızı CTRL + F tuşları ile aratarak sınav sonuçlarınızı görebilirsiniz. Listeyi sorunsuz şekilde açabilmeniz için masaüstü veya dizüstü bilgisayar kullanmanız önerilir. Sınav sonuçları listesine ulaşmak için tıklayınız.

KTÜ DEĞİŞİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ