KTÜ Erasmus Günleri 2021 (Erasmus Days 2021) Etkinliği

ERASMUS GÜNLERİ/ERASMUS DAYS NEDİR?

Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek  amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (Erasmus Days) etkinlikleri düzenlenmekte; ülkemiz ile birlikte tüm Avrupa'da çeşitli görünürlük, yaygınlaştırma ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

Erasmus Days etkinliklerine geçtiğimiz yıllarda 84 ülke katıldı. Dünya çapında 5000’den fazla etkinlik düzenlendi. Ülkemiz 656 etkinlikle en çok katılım sağlayan ikinci ülke oldu. Erasmus Günleri 14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde tüm Avrupa'da yararlanıcı kurumların gerçekleştireceği etkinliklerle bu yıl da kutlanacak.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE ERASMUS GÜNLERİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak bu etkinliklere 2018 ve 2019 yıllarında Değişim Programları Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla katılım sağladık. Geçmiş yıllardaki etkinlikler hakkında bilgi almak için lütfen aşağıdaki linklere tıklayınız:

Erasmus Günleri 2018
Erasmus Günleri 2019

Bu yıl da 14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde tüm Avrupa ve ülkemizdeki diğer üniversiteler ile eş zamanlı olarak KTÜ Erasmus Günleri 2021 etkinliği düzenlenecektir.

DÜZENLENECEK ETKİNLİKLER

1) Erasmus Günleri 2021 / 3. Geleneksel Erasmus+ Fotoğraf Yarışması:

Katılım Şartları:
Aktif veya mezun KTÜ öğrencisi olmak. Daha önce üniversitemizin öğrencisi olarak Erasmus programından faydalanmış olmak veya an itibariyle faydalanıyor olmak.

Fotoğraflarda Aranan Şartlar:
- Fotoğraf yatay olarak çekilmiş olmalıdır.
- Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir (1) fotoğraf ile katılabilir.
- Fotoğraf çözünürlüğü en az 2560x1440 piksel olmalıdır.
- Dosya formatı JPEG veya PNG olmalıdır.
- Dosya adı katılımcının adı soyadı şeklinde düzenlenmiş olmalıdır.
- Dosyanın boyutu maksimum 20 MB olmalıdır.
- Fotoğrafın Erasmus+ öğrencisi bakış açısını yansıtması beklenmektedir.
- Katılımcının içerisinde yer almadığı fotoğraflar (örneğin manzara fotoğrafları) değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Fotoğraflarda ele alınacak temaların kültürler arası arkadaşlık, seyahat, yurt dışında eğitim/staj ve kültürel paylaşım temalarından en az biriyle ilişkilendirilebilir olması gerekmektedir.

Yarışma Ödülü:
Birinci seçilen fotoğrafın sahibine koordinatörlüğümüz tarafından sürpriz hediyeler verilecektir. Seçim, koordinatörlüğümüz tarafından yapılacaktır.

Başvuru Formu:
Başvurular online olarak alınacaktır. Başvuru yapmak için tıklayınız.

Son Başvuru Tarihi:
11 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 12:00

* Kriterle uymayan fotoğraflar değerlendirmeye alınmayacaktır.

2) Erasmus Günleri 2021 Video Yarışması:

Katılım Şartları:
Aktif veya mezun KTÜ öğrencisi olmak. Üniversitemizin öğrencisi olarak Erasmus programından faydalanmış olmak veya an itibariyle faydalanıyor olmak.

Videolarda Aranan Şartlar:
- Video yatay olarak çekilmiş olmalıdır.
- Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir (1) video ile katılabilir.
- Video çözünürlüğü en az 1920x1080 piksel (1080p) olmalıdır.
- Video MP4 formatında olmalıdır.
- Dosya adı katılımcının adı soyadı şeklinde düzenlenmiş olmalıdır.
- Dosyanın boyutu maksimum 500 MB olmalıdır.
- Videonun Erasmus+ öğrencisi bakış açısını yansıtması beklenmektedir.
- Katılımcının içerisinde yer almadığı videolar (örneğin manzara videoları) değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Videolarda ele alınacak temaların kültürler arası arkadaşlık, seyahat, yurt dışında eğitim/staj ve kültürel paylaşım temalarından en az biriyle ilişkilendirilebilir olması gerekmektedir.

Yarışma Ödülü:
Birinci seçilen videonun sahibine koordinatörlüğümüz tarafından sürpriz hediyeler verilecektir. Seçim, koordinatörlüğümüz tarafından yapılacaktır.

Başvuru Formu:
Başvurular online olarak alınacaktır. Başvuru yapmak için tıklayınız.

Son Başvuru Tarihi:
11 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 12:00

* Kriterle uymayan videolar değerlendirmeye alınmayacaktır.

ETKİNLİK PROGRAMI

1. Gün / 14 Ekim 2021 Perşembe Günü: Kriterlere uyan fotoğraflar koordinatörlüğümüzün sosyal medya hesaplarından gün boyunca paylaşılacaktır.

2. Gün / 15 Ekim 2021 Cuma Günü: Kriterlere uyan videolar koordinatörlüğümüzün sosyal medya hesaplarından gün boyunca paylaşılacaktır.

3. Gün / 16 Ekim 2021 Cumartesi Günü: Kazananlar koordinatörlüğümüzün sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

SÜRECİN TAKİP EDİLECEĞİ SOSYAL MEDYA HESAPLARI:

Sürecin takip edileceği koordinatörlüğümüze ait sosyal medya hesaplarına ulaşmak için tıklayınız.

KTÜ DEĞİŞİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ