FAKÜLTE
AKADEMİK
ÖĞRENCİ
İDARİ
ARAŞTIRMA
Uluslararasılaşma Çalışmalarımız Devam Ediyor
Amerika Birleşik Devletleri The University of Texas at Austin de Doktora yapmış ve doktora sonrası çalışmalarını Çin Deprem Bakanlığına bağlı Jackson School of Geosciences enstitüsünde sürdüren Dr. Murat Taner Tamer Fakültemizi ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili sunum yaptı. TÜBİTAK 2232-B Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı kapsamında proje desteği alan Dr. Tamer'in proje çalışmalarını Fakültemiz Jeoloji Mühendisliği Bölümünde başlatması konusunda mutabakata varılarak gerekli işlemler ile ilgili süreç başlatıldı. Üniversitemiz uluslarasılaşma çalışmalarına önemli katkılar sağlayacak kazanımlardan biri olan, doktora sonrası çalışmalarını yurt dışında yürüterek önemli bilimsel çıktılar üreten ve uluslararası araştırma ağına sahip genç araştırmacıların fakültemiz bünyesine katılması ile ilgili çalışmalar devam edecek olup, bütün bölümlerimizin bu gayret içinde olması kazanımlarımızı daha da arttıracaktır. Sürece destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI'ya, Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk AYDIN'a ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan KARSLI'ya teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.


06 Ocak 2026
İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak,bir sonraki başvuru döneminde müracaat etmeyi planlamaktayız.
26 Şubat 2026
Mühendislik Fakültesi olarak Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Prof. Dr. Mehmet ERTUĞRUL'u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
26 Şubat 2026
Fakülte Yönetim Kurulu toplantısı 26.02.2026 tarihinde yapılmıştır.
26 Şubat 2026
Dr. Öğr. Üyesi Sedanur KELEŞ'e, TÜBİTAK 2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazanması dolayısıyla teşekkür belgesi verilmiştir.
26 Şubat 2026
Doç. Dr. Zeynep HASIRCI TUĞCU'ya, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenen projesi dolayısıyla teşekkür belgesi verilmiştir.
26 Şubat 2026
Doktora Öğrencisi Mohammad Hussain DANESH'e, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenen projesi dolayısıyla teşekkür belgesi verilmiştir.
26 Şubat 2026
Arş. Gör. İrem BAŞ'a, TÜBİTAK TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu almaya hak kazanması dolayısıyla teşekkür belgesi verilmiştir.
26 Şubat 2026
Fakültemiz "Akademik Performans ve Hedefler" Sunumları kapsamında Makina Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlileri ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
24 Şubat 2026
Creatiny Atölyesi, Dekanımız Prof. Dr. Temel Varol ile MÜSİAD ve MMO Trabzon şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ziyaret edildi.
20 Şubat 2026
2025 yılı akademik ve idari faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile 2026 yılı beklentilerine yönelik Harita Mühendisliği Bölümü'nde toplantı gerçekleştirildi.
19 Şubat 2026
İletişim-Tanıtım ve Etkinlik Komisyonu olarak "2025 yılı KTÜ Mühendislik Fakültesi Akademik Genel Kurul" çalışmalarına başladık.
17 Şubat 2026
2025 yılı akademik ve idari faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile 2026 yılı beklentilerine yönelik Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde toplantı gerçekleştirildi.
17 Şubat 2026
Fakültemiz "Akademik Performans ve Hedefler" sunumları kapsamında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. İsmail Can ÖZÇELİK ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
17 Şubat 2026
Fakültemiz "Akademik Performans ve Hedefler" sunumları kapsamında Yazılım Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Damla Dilara FİDAN ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
16 Şubat 2026