haberler

Mühendislik Fakültesi 4. Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi

Fakültemiz tarafından geleneksel hale getirilen “ÖÄŸrenci BuluÅŸması” etkinliÄŸinin dördüncüsü bu yıl da yoÄŸun bir katılımla gerçekleÅŸtirildi. Makina MühendisliÄŸi  önünde düzenlenen etkinliÄŸe, Üniversitemiz Rektör Vekili, fakülte yönetimi, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Haria Mühendisleri Odası, İnÅŸaat Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri oda BaÅŸkanları ve yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler, sektör paydaÅŸları ve çok sayıda öÄŸrenci katıldı.
EtkinliÄŸin açılışında konuÅŸan Dekanımız, öÄŸrenci buluÅŸmalarının yalnızca bir tanıtım faaliyeti olmadığını, aynı zamanda öÄŸrencilerin geliÅŸtirdiÄŸi projelerin, yarışmalarda elde ettikleri baÅŸarıların ve ortaya koydukları vizyonun bir kutlaması olduÄŸunu vurguladı.
Dekanımız, konuÅŸmasında günümüz mühendislik eÄŸitiminde teknik bilgi kadar disiplinler arası iÅŸ birliÄŸi, yenilikçi düÅŸünme ve sürdürülebilirlik gibi kavramların da önem kazandığını belirterek ÅŸunları söyledi:
“GeleceÄŸin mühendislerinden; sadece teknik bilgiye sahip olmaları deÄŸil, aynı zamanda çevreye duyarlı, etik deÄŸerlere baÄŸlı, toplumsal farkındalığı yüksek bireyler olmaları bekleniyor. Bu bütüncül yaklaşım, mühendisliÄŸi yalnızca teknik bir meslek deÄŸil, sosyal sorumluluk taşıyan bir alan haline getiriyor.”
Teknoloji kulüplerinin, öÄŸrencilerin hem teknik hem sosyal yönden geliÅŸiminde çok önemli bir rol üstlendiÄŸini belirten Dekan, kulüplerin iletiÅŸim, liderlik, takım çalışması ve proje yönetimi gibi iÅŸ hayatında fark yaratan becerileri kazandırdığını ifade etti.
“Teknoloji kulüpleri, mühendislik öÄŸrencilerimizin araÅŸtırma ve geliÅŸtirme kültürünü daha lisans yıllarında kazanmalarını saÄŸlıyor. Deneyerek öÄŸrenmek, araÅŸtırarak üretmek ve takım olarak çözüm geliÅŸtirmek; öÄŸrencilerimizi sadece mezuniyete deÄŸil, mühendisliÄŸin geleceÄŸine hazırlıyor.”
KonuÅŸmasında ayrıca, 2025 yılı TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Lisans ÖÄŸrenci AraÅŸtırma Projeleri ÇaÄŸrıları hakkında da bilgi veren Dekanımız, öÄŸrencileri bu çaÄŸrılara baÅŸvurmaya teÅŸvik etti:
“Teknoloji kulüplerinde kazandığınız birikimleri akademik projelere taşıyabileceÄŸiniz bu çaÄŸrılar, bilimsel araÅŸtırma deneyimi kazanmanız ve özgeçmiÅŸinizi güçlendirmeniz açısından çok deÄŸerli bir fırsat.”
Etkinlik kapsamında ayrıca, 2025 yılı içinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden öÄŸrenci takımları ve teknoloji kulüplerine ödülleri takdim edildi. ÖÄŸrenciler, elde ettikleri baÅŸarılarla hem üniversiteyi gururla temsil ettiklerini hem de gerçek mühendislik problemlerine çözüm üretme becerilerini geliÅŸtirdiklerini dile getirdiler.
Dekanımız, etkinliÄŸin sonunda tüm öÄŸrencilere seslenerek, henüz bir kulübe üye olmayan öÄŸrencileri aktif olarak teknoloji kulüplerine katılmaya davet etti ve ÅŸu ifadeleri kullandı:
“Kulüpler sadece ders dışı etkinlikler deÄŸildir; sizi daha donanımlı, üretken ve özgüvenli bir mühendise dönüÅŸtüren yapılardır. Katıldığınız her proje, edindiÄŸiniz her sorumluluk sizi geleceÄŸe daha güçlü hazırlar.”
Mühendislik Fakültesi 4. ÖÄŸrenci BuluÅŸması, öÄŸrenciler, akademisyenler ve paydaÅŸlar arasında etkileÅŸim, motivasyon ve iÅŸ birliÄŸini artıran verimli bir ortam sunarak sona erdi.


22 Ekim 2025

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç