FAKÜLTE
AKADEMİK
ÖĞRENCİ
İDARİ
ARAŞTIRMA
Kalite Yönetim Sistemi: Proses, Prosedür ve Risk Yönetimi Çalışmaları Değerlendirildi
Fakültemiz Kalite Yönetim Sistemi (KYS) çalışmaları kapsamında, prosesler, prosedürler, formlar ve görev tanımları üzerine yürütülen faaliyetler ele alındı. Fakülte KYS Komisyonu tarafından düzenlenen toplantıda, sistemin mevcut durumu değerlendirilerek geleceğe yönelik adımlar planlandı.
Toplantıya, komisyon üyelerimiz, personellerimiz katılıdı. Ayrıca KYS süreçlerine danışmanlık sağlayan Doç. Dr. Hasan ÖZTÜRK de katılarak, özellikle proseslerle entegre bir yapıda Risk ve Fırsat Analizi çalışmalarının nasıl yürütülmesi gerektiğine ilişkin kapsamlı bir bilgilendirme sunumu yaptı.
Toplantıda;
Fakülte bünyesinde tanımlı proseslerin ve prosedürlerin güncellenmesi,
Her bir proses için form sorumlularının görev tanımlarının netleştirilmesi,
KYS’nin tüm bileşenleriyle daha bütüncül ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi konuları öne çıktı.
Ayrıca, kalite yönetiminde önemli bir bileşen olan risk ve fırsat temelli yaklaşım kapsamında, önümüzdeki dönemde uygulanacak izleme, değerlendirme ve iyileştirme stratejileri üzerinde fikir birliğine varıldı.
Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise iç tetkik soru listelerinin incelenmesi ve bu doğrultuda Yönetimin Gözden Geçirme (YGG) toplantılarının nasıl daha etkili yürütülmesi gerektiği konusuydu. YGG toplantılarının; kanıta dayalı, izlenebilir çıktılarla desteklenen ve karar alma süreçlerine doğrudan katkı sağlayan bir formatta yapılandırılması gerektiği vurgulandı.
Toplantının sonunda, her bir proses ve form sorumlusunun şimdiye kadar gerçekleştirdiği çalışmalar özetlenerek, KYS kapsamında 2025 yılı boyunca atılacak adımlar zaman çizelgesi ile birlikte planlandı.
04 Temmuz 2025
Fakültemiz "Akademik Performans ve Hedefler" sunumları kapsamında İnşaat Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Arife GÜNAY ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
05 Ağustos 2025
Fakültemiz "Akademik Performans ve Hedefler" sunumları kapsamında Makina Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Cansu Ay GÖKÇE ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
05 Ağustos 2025
Fakültemiz "Akademik Performans ve Hedefler" sunumları kapsamında Endüstri Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Beren GÜRSOY YILMAZ ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
05 Ağustos 2025
Merhum Doç. Dr. Cevdet DEMİRTAŞ'ın Anısına Hazırlanan Teşekkür Belgesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa SARIOĞLU'na Takdim Edildi
01 Ağustos 2025
Prof. Dr. Hasan GEDİKLİ'ye Ulusal/Uluslararası Patent başvurusunun tescil edilmesinden dolayı teşekkür belgedi takdim edildi.
01 Ağustos 2025
Başvurusu tescillenen emekli akademisyenimizi tebrik eder, bilimsel çalışmalarına yaptığı değerli katkılardan dolayı teşekkür ederiz.
31 Temmuz 2025
Yüksek lisans öğrencisi Umut GENÇ'in "Katı Yakıtlı Roket Motoru" projesi, TÜBİTAK 1812 programı kapsamında desteklendi.
31 Temmuz 2025
Doç. Dr. Ömer Faruk YILMAZ'ın mentörlüğündeki proje, TÜBİTAK 1831 kapsamında desteklenmiştir.
31 Temmuz 2025
Başvurusu tescillenen merhum akademisyenizi saygı ve rahmetle anar, diğer akademisyenimizi tebrik ederiz.
31 Temmuz 2025
30.07.2025 tarihli Fakülte Yönetim Kurulu toplantımız gerçekleştirildi.
30 Temmuz 2025
Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile Fakültemiz arasında akademik iş birliği kapsamında ilk çevrim içi toplantı, 30 Temmuz 2025'te yapılmıştır.
30 Temmuz 2025
Fakültemiz bireysel ve bölüm performans değerlendirme süreçlerini daha etkin, sistematik ve sürdürülebilir hale getirmek için web tabanlı bir arayüz geliştirilmiştir.
29 Temmuz 2025
Üniversite adayı öğrenciler ve aileleriyle fakültemizi tanıttığımız panelde buluştuk. Sunumlar ve soru-cevaplarla programı tamamladık. Katılan herkese teşekkür ederiz.
24 Temmuz 2025
Gelecek Mühendislikte: Şimdi Tercih Zamanı Paneli 24 Temmuz 2025, 10.00-16.00 Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi
24 Temmuz 2025