haberler

Creatiny Rover Takımı Teknofest 2025'te Yerini Aldı

Mühendislik Fakültemiz, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2025’te güçlü bir şekilde temsil edildi. Fakültemizin farklı bölümlerinden öğrencilerimizin geliştirdiği yenilikçi projeler arasında, özellikle Creatiny Rover Takımı yoğun ilgi gördü.

2024 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan Creatiny Rover Takımı, robotik ve otonom sistemler alanında çalışmalar yürütmek amacıyla yola çıktı. Takımımız, Anatolian Rover Challenge, Teknofest Robolig ve benzeri prestijli yarışmalarda yer alarak mühendislik alanındaki yetkinliklerini sahada test etmeyi hedefliyor.

TEKNOFEST’te yarışan takımımız, Üniversitemiz’in ve Mühendislik Fakültemizin köklü bilgi birikimini kullanarak en iyi sonucu elde etmeyi hedefliyor. Yarışma kapsamında Dekanlığımız tarafından ziyaret edilen ekibimiz, büyük bir motivasyon ve destek gördü.

Bu başarıda emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden değerli öğretim üyelerimizi gönülden kutluyoruz. Creatiny Rover Takımı, teknolojiyi üretme ve geliştirme misyonu ile çalışmalarını sürdürerek hem ulusal hem de uluslararası platformlarda Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir.

 


19 Eylül 2025