Eylül

Dekanımızın Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine Mesajı

Mühendislik Fak.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Mühendislik Fakültesi (MF) Bölümlerini tercih ederek yeni kayıt yaptıran ve halen fakültemizde eğitim-öğretimine devam eden siz kıymetli öğrencilerimize hoş geldiniz diyor ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının sağlık ve başarılı geçmesini diliyorum.  Hayatınızın dönüm noktası olan bu yolda, geleceğinizi beraber şekillendirecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyor ve paylaşıyoruz.

Yeşil ve mavinin kucaklaştığı şehzadeler şehri Trabzon’da, Türkiye’nin en eski 4. üniversitesi KTÜ’nün mimarisi ve yerleşim planıyla eşsiz güzelliklere sahip Kanuni Kampüsü’nde eğitim görmenin ayrıcalığını her zaman yaşayacaksınız.

Fakültemiz 1963 yılından beri 58 yıllık tecrübesi ışığında, sanayi ve endüstri alanında yenilikler ortaya koyabilecek, evrensel niteliklere sahip, ulusal ve uluslararası alanlarda kendini kabul ettirebilecek bilimsel ve teknolojik donanıma sahip, etik değerlere saygılı, değişime ve öğrenmeye açık, iletişim becerisi gelişmiş, mesleki ve insani değerlere önem veren araştırmacı ve mühendisler yetiştirmektedir.

Fakültemizde eğitim-öğretim veren tüm bölümlerimiz uluslararası tanınırlığı olan MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilmiş ve bu bölümlere EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) etiketi verilmiştir. Böylece, mezunlarımızın diplomalarının yurt dışı tanınırlığının arttırılması sağlanmıştır. Fakültemizde, yurtdışı tecrübesi olan, alanlarında yetkin ve dinamik öğretim kadrolarımız ile donanımlı laboratuvarlarımız ve dersliklerimizde öğrenci odaklı uygulamalı eğitim verilmektedir.

Köklü ve her zaman kendini yenileyen Fakültemizde öğrencilerimize çeşitli fırsatlar da sunulmaktadır. Bunlardan bazıları;

• Ulusal ve uluslararası projelerde yer alabilme,
  • Değişim programlarından (Erasmus+, Mevlana, Farabi gibi) yararlanarak, yurtiçi ve yurtdışında anlaşmalı olduğumuz pek çok saygın üniversitede eğitiminizin tanımlı bir süresini geçirebilme,
  • Çift Anadal Programına kayıt yaparak ikinci bir diploma sahibi olabilme ya da Yandal Programına katılarak ilgi alanlarınıza giren konularda sertifika sahibi olabilme,
  • Sürekli Eğitim Merkezi ve Kariyer Merkezi aracılığıyla açılan programlara katılarak mesleki gelişiminize yeni katkılar sağlayabilme olarak sıralanabilir.

Bu fırsatlara ulaşmak için elbette rekabetin yoğun olduğu bir yarışın içinde olacağınızı unutmamanız gerekmektedir.

Siz değerli öğrencilerimize Kampüs alanı içinde bulunan; kapalı ve açık spor alanları, kültür merkezleri, etkin merkezi kütüphanesi, öğrenci misafirhaneleri, sağlık birimi, öğrenci yemekhaneleri ve kafeleri gibi birçok tesis ile sağlık, kültür, spor, barınma, beslenme hizmeti sunulmaktadır. Kişisel ve sosyal kazanımlarınızla gelişiminizi sağlama kapsamında üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı kontrolünde; çok sayıda aktif “öğrenci topluluğu” bulunduğunu ifade ederek, sizleri bu topluluklara katılmaya ve yeni toplulukların kurulumunda faaliyet göstermeye içtenlikle davet ediyoruz.

Hayatınızın en unutulmaz anlarını yaşayacağınız, köklü ve uzun soluklu dostluklar kazanacağınız bu yükseköğretim yolculuğunuzda akademik ve idari personelimiz ile her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim. Başarılarla dolu parlak bir geleceğiniz olması temennisiyle, sizlere hayallerinize ve hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak iyi bir eğitim-öğretim hayatı diliyorum.

Prof. Dr. Gençağa Pürçek

Dekan