Akademisyenlerimize TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Desteği

Üniversitemiz Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin uygulayıcı kuruluşu olduğu TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı kapsamında; 2020-2. çağrı döneminde Mühendislik Fakültesinde görevli akademisyenlerimiz tarafından sunulan üç proje desteklenmiştir.

1) Dr. Öğretim Üyesi Raşit Sezer,  ''Dökümhanelerde Kullanılan Al-Sr Master Alaşımının Ekonomik Bir Proses ve Yerli Kaynaklar ile Üretimi'', (Strolabs Arge ve Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi)

2) Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Acar, “Binalardaki 3 Boyutlu Değişimlerin Otomatik Olarak Tespit Edilmesini Sağlayacak Bir Yazılımın Geliştirilmesi”, (Acartech Yazılım Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi)

3) Araş. Gör. Kürşat İçin “Yerli Hammaddeler ve Atık Kullanarak Stronsiyum Hekzaferrit Mıknatısların Üretimi”, (Ferromag Manyetik Teknolojiler Ticaret Limited Şirketi)

Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mühendislik Fakültesi Dekanlığı