ÖĞRENCİ
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI'nın Katılımıyla Bölümümüzün Akademik Performansı Değerlendirildi
Bölümümüzde yürütülen akademik ve bilimsel faaliyetler; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Temiz, Prof. Dr. Bünyamin Er, Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Cemil Rakıcı ile Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Beldüz ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi.
Toplantıda, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Batan tarafından yapılan sunumda; bölümün mevcut durumu, akademik üretkenliği ve gelecek hedeflerine ilişkin kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Sunum kapsamında bölümümüzün “2025 Vizyon Panosu” tanıtılırken, öğretim üyesi başına 3,67 yayın oranı ile dikkat çeken bölümün; BAP, TÜBİTAK ve COST projeleri başta olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası projelerle güçlü bir akademik ve finansal yapıya sahip olduğu vurgulandı.
Prof. Dr. Nevzat Batan, bölümün 2024 yılı performansı doğrultusunda fakülte bünyesinde “Kalite Ödülü”ne layık görüldüğünü belirterek, bu başarının temelinde dijital faaliyetlerin etkin kullanımı, öğrenci odaklı yaklaşım ve sürekli iyileştirme anlayışının yer aldığını ifade etti.
Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, 145 lisans ve 62 lisansüstü öğrencisi bulunan ve ERASMUS Programı kapsamında yurt dışına en fazla öğrenci gönderen bölümlerden biri olan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün akademik kadrosunu ve emeği geçen tüm paydaşları tebrik etti.
Toplantı, sunumun detaylandırılmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Çuvalcı’nın değerlendirme ve önerilerinin alınması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
06 Ocak 2026
Bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Şuranur Ayvaz EACR 2026 Kongresi?ne katılarak alanındaki güncel gelişmeleri uluslararası bir platformda paylaşmıştır.
14 Haziran 2026
Bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Şuranur Ayvaz, Budapeşte'de düzenlenen EACR 2026 Kongresi?ndeki başarılı sunumu TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
14 Haziran 2026
2025-2026 Bahar Yarıyılı Bitirme Tezi Poster Sunumları etkinliğimizi büyük bir bilimsel katılımla gerçekleştirdik.
14 Haziran 2026
Bölümümüze Erasmus+ değişim programı kapsamında staj faaliyeti için gelen öğrencilerimiz için anlamlı bir veda etkinliği düzenlendi
13 Haziran 2026
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla düzenlenen "Yaza Merhaba" pikniğinde bir araya geldi.
14 Haziran 2026
Sude Büşra Köseoğlu'na sağlıklı, mutlu, huzurlu ve akademik başarılarla dolu yepyeni bir yaş dileriz.
12 Haziran 2026
Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nevzat BATAN KTÜ ödül töreni kapsamında "Yüksek Lisans Tez Danışmanlık Ödülü"ne (Lisansüstü Tez Ödülü) layık görülmüştür.
14 Haziran 2026
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü laboratuvarına kazandırılan yeni liyofilizatör cihazı, araştırma altyapısını güçlendirerek bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak.
14 Haziran 2026
Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans Programı, kalite iyileştirme çalışmaları sonucunda 2028 yılına kadar geçerli FEDEK akreditasyonu almaya hak kazandı.
16 Mayıs 2026
Bilim, Kültür, Sanat (BKS) 2026 etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmaya, bölümümüzü temsilen öğrencilerimiz Tunahan Bozkurt ve Arzu Şahin katılım sağlamıştır.
26 Mayıs 2026
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü, Carlo Goldoni'nin "İki Efendinin Uşağı" oyununu sahneledi. Bölüm öğrencilerinin yönettiği ve oynadığı etkinlik büyük beğeni topladı.
26 Mayıs 2026
Prof. Dr. Nevzat Batan ve Prof. Dr. Halil İbrahim Güler'in doğum günlerini, personel ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ortak bir organizasyonla kutladık.
27 Mayıs 2026
Bölümümüz olarak, öğrencilerimizin uluslararası vizyonunu genişletmek amacıyla "Erasmus Günlükleri - 2" etkinliği düzenlendi.
22 Mayıs 2026
Sektör Kampüste etkinlik serimiz kapsamında Dr. Süleyman Hekim bölümümüzde bir seminer verdi.
20 Mayıs 2026