haberler

"Plastik Kirliliği ile Savaşımda Biyoteknolojik ve Sürdürülebilir Yaklaşımlar" Konulu Seminer

Bölümümüzde, 28 Nisan 2026 tarihinde Nazım Terzioğlu Amfisi’nde çevresel sürdürülebilirlik ve modern biyoteknoloji üzerine önemli bir etkinlik düzenlendi.

Öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Uğur Uzuner, "Plastik Kirliliği ile Savaşımda Biyoteknolojik ve Sürdürülebilir Yaklaşımlar" başlıklı sunumuyla katılımcılarla buluştu. Doç. Dr. Uzuner seminerde, günümüzün en büyük çevre sorunlarından biri olan plastik atıkların ekosistem üzerindeki baskısına dikkat çekerek, bu atıkların biyolojik yöntemlerle geri kazanımı ve bertaraf edilmesine yönelik kendi bilimsel çalışmaları ile patentlerini de içeren güncel biyoteknolojik yaklaşımları paylaştı.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan "Temiz Su ve Sanitasyon" (Amaç 6) ile "Sorumlu Üretim ve Tüketim" (Amaç 12) hedeflerini merkeze alan ve öğrencilerimiz ile akademik personelimizin yoğun katılım gösterdiği bu seminer; aynı zamanda kurumumuzun "A4.H4.4.PG4.4.5 Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik yıl içerisinde düzenlenen etkinlik sayısı" stratejik göstergesine de doğrudan katkı sağlamıştır.

 


30 Nisan 2026

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç