haberler

KTÜ TV'de Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Tanıtımı Programı

KTÜ Radyo/TV tarafından hazırlanan 'Akademika' programı kapsamında bölümümüzün tanıtımı gerçekleştirildi. 23 Eylül 2025 günü canlı olarak yayınlanan programa bölüm başkanımız Prof. Dr. Nevzat Batan ve bölüm başkan yardımcılarımızdan Doç. Dr. Halil İbrahim Güler konuk olarak katıldı.

Programda bölümümüzün tarihçesi, öğretim amaçları, misyon ve vizyonu hakkında bilgiler verildi. Program kapsamında lisans ve lisansüstü eğitim programları, ders içerikleri, Erasmus ve diğer uluslararası değişim programları, laboratuvar olanakları ve FEDEK akreditasyon çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verildi. Aynı zamanda bölümümüzde yürütülen çalışmalar, TÜBİTAK projeleri, uluslararası iş birlikleri ve öğrencilere sunulan proje imkânlarından bahsedildi. Program kapsamında bölümümüz tarafından yürütülen akademik çalışmaların yanı sıra öğrenci kulüpleri, gönüllülük faaliyetleri, sportif faaliyetler ve toplumsal katkı projeleri gibi konular ele alındı.  Liseler ve BİLSEM gibi kurumlarla yapılan iş birlikleri örnekleriyle aktarıldı.

Programın sonuna doğru, bölümümüzün gelecek hedefleri aktarılırken, öğrencilere akademik ve sosyal açıdan sunulan fırsatlar hakkında tavsiyeler paylaşıldı.

Bölümümüzün tanıtımının yapıldığı programa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Tanıtımı


23 Eylül 2025