ÖĞRENCİ
Güdük İğnelik (Erodium hendrikii) Türü İçin Arazi Çalışması Gerçekleştirildi
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat BATAN’ın danışmanlığında, Güdük İğnelik (Erodium hendrikii Alpınar) türüne yönelik yürütülen Tür Koruma Eylem Planı kapsamında 18 Haziran 2025 tarihinde önemli bir arazi faaliyeti gerçekleştirilmiştir.
Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personellerinin katılımıyla gerçekleştirilen bu çalışma, endemik ve nesli tehlike altında olan Güdük İğnelik türünün korunmasına yönelik stratejilerin belirlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır.
Saha çalışmasında türün doğal yayılış alanında popülasyon durumu yerinde gözlemlenmiş, karşı karşıya olduğu tehditler tespit edilmiş ve türün sürdürülebilirliği için bilimsel veriler elde edilmiştir.
Bölümümüz, biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik bu tür bilimsel iş birlikleriyle doğaya ve topluma katkı sunmaya devam etmektedir.


25 Haziran 2025
Bölümümüzde 'Akademik Kariyer Yolculuğu Söyleşisi', yoğun katılımla gerçekleştirildi.
19 Şubat 2026
Bölümümüz öğrencileri, Milli Kediler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kampüsümüzde yaşayan kediler için mama ve su kapları bıraktı.
19 Şubat 2026
"Teknofest: Sor, Öğren, Katıl" söyleşisinde öğrencilere TEKNOFEST'in kapsamı, başvuru ve proje hazırlama süreçleri anlatıldı, sorular yanıtlandı.
16 Şubat 2026
Bölümümüz öğretim elemanlarından gelen yazılı talepler doğrultusunda, bölüm çay salonunda iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
16 Şubat 2026
Bölümümüzde, bölüm yönetimi ile araştırma görevlilerinin katılımıyla değerlendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirildi.
16 Şubat 2026
Nevzat Batan, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 57. 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması kapsamında Samsun Bölge Sergisi'nde jüri üyesi olarak görev aldı.
12 Şubat 2026
Bölümümüzde gerçekleştirilen toplantıda, 2025 yılı akademik performansları ve 2026 yılı hedefleri kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
09 Şubat 2026
Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Erdem Güzel, Yurt Dışı Araştırma Projesi kapsamında yurt dışında araştırma faaliyetlerinde bulunmak üzere Almanya?ya gitti.
02 Şubat 2026
Bölümümüz, sömestr tatili süresince çocukları ağırlayarak çocuk dostu bir ortama dönüştü.
26 Ocak 2026
Eylül Taş, katıldığı Tırmanış Şampiyonası'nda üstün bir performans sergileyerek 2.'lik ödülü almaya hak kazandı.
22 Ocak 2026
Bölümümüz akademik ve bilimsel çalışmaları, yerel basında geniş yer bularak dikkat çekti.
22 Ocak 2026
Araştırma Görevlisi Şuranur Ayvaz, Barselona'da düzenlenen COST Action CINNAMON açılış toplantısına katılım sağladı.
20 Ocak 2026
Bölümümüzde sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla bir farkındalık çalışması gerçekleştirilmiştir.
19 Ocak 2026
Bölümümüzde Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
16 Ocak 2026